Γαλλία: Πάνω από δύο τόνοι κοκαΐνης ξεβράστηκαν στα βόρεια παράλια της χώρας

Παραμένει άγνωστο το αν κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν να... εκμεταλλευτούν την κατάσταση

Must Read

Αντιμέτωποι με ένα απρόβλεπτο θέαμα βρέθηκαν πολίτες που ζουν κοντά στα παράλια της Μάγχης, στη βορειοδυτική Γαλλία, καθώς στην αμμουδιά είχαν ξεβραστεί… περισσότεροι από δύο τόνοι κοκαΐνης!

Όπως έγινε γνωστό σήμερα από πηγή προσκείμενη στις έρευνες των γαλλικών Αρχών, η οποία ουσιαστικά επιβεβαίωσε μια πληροφορία της τοπικής εφημερίδας «Ouest-France», τα ναρκωτικά ξεβράστηκαν στα γαλλικά παράλια το περασμένο Σαββατοκύριακο και χθες Τετάρτη, με την αξία τους στην αγορά να εκτιμάται ότι φτάνει τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα, το πρωί της Κυριακής, στην παραλία του Ρεβίλ, στη βορειοδυτική Γαλλία, βρέθηκαν πολλοί σάκοι που περιείχαν περίπου 850 κιλά κοκαΐνης, ενώ χθες ξεβράστηκαν στο Βικ-σιρ-Μερ άλλοι έξι σάκοι, οι οποίοι περιείχαν 1,5 τόνο κοκαΐνης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο από πού προήλθαν οι ερμητικά σφραγισμένοι σάκοι. Ενδέχεται να τους έριξαν στη θάλασσα οι διακινητές, για να αποφύγουν κάποιον έλεγχο ή να έπεσαν κατά λάθος από κάποιο σκάφος. Μια άλλη πηγή, προσκείμενη επίσης στην έρευνα, είπε ότι κάποιες φορές οι σάκοι με τα ναρκωτικά δεν φυλάσσονται μέσα στο πλοίο, αλλά οι λαθρέμποροι τους δένουν στο κύτος και μπορεί, ιδίως αν επικρατεί θαλασσοταραχή, να λυθούν και να φύγουν. Τη διερεύνηση της υπόθεσης, πάντως, έχει αναλάβει η εισαγγελία του Χερβούργου.

Σημειώνεται πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ξεβράζονται σάκοι με κοκαΐνη στις γαλλικές ακτές, καθώς στα τέλη του 2019 βρέθηκε 1,6 τόνος σε διάφορες παραλίες από το Σεν-Ζαν-ντε-Λουζ μέχρι το Καμαρέ, ενώ πέρσι τον Μάιο βρέθηκαν δέματα συνολικού βάρους 21 κιλών, σε μια παραλία του Μπερκ, πάντα στη βόρεια Γαλλία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This