ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΠρώτη εμφάνιση του Ερντογάν μετά τη νέα περιπέτεια υγείας του - Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πούτιν

Πρώτη εμφάνιση του Ερντογάν μετά τη νέα περιπέτεια υγείας του – Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον Τούρκο ομόλογό του

Στη δημοσιότητα δόθηκαν φωτογραφίες από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, η οποία αποτελεί, ουσιαστικά, και την πρώτη εμφάνιση του Τούρκου προέδρου, μετά την έντονη αδιαθεσία που αισθάνθηκε κατά τη διάρκεια ζωντανής συνέντευξης το βράδυ της Τρίτης.

Στις συγκεκριμένες εικόνες, οι οποίες «διέρρευσαν» από τα τουρκικά ΜΜΕ, εμφανίζεται ο Ερντογάν καθισμένος στο γραφείο του, περιτριγυρισμένος από τους συμβούλους του.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο πρόεδροι, αξιολογήθηκαν οι εξελίξεις στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας και οι εργασίες στο πλαίσιο της συμφωνίας για τα σιτηρά, με τη Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας να τονίζει πως κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκαν, επίσης, οι σχέσεις Τουρκίας – Ρωσίας, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος μετέφερε, επίσης, τις καλύτερες ευχές του για ταχεία ανάρρωση στον Τούρκο ομόλογό του.

Κατά τη συνομιλία συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στη Συρία, με τον Ερντογάν να ευχαριστεί τον Πούτιν για τη συνεισφορά του στον πυρηνικό σταθμό Άκουγιου, όπου σήμερα είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί η πρώτη μεταφορά πυρηνικού καυσίμου. Οι δύο ηγέτες, εξάλλου, θα εμφανιστούν διαδικτυακά στα επίσημα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού του Ακουγιού, που αναβλήθηκαν προσωρινά, λόγω της περιπέτειας της υγείας του Τούρκου προέδρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επικοινωνία των δύο προέδρων έρχεται μετά τη νέα επιδείνωση της υγείας του Ερντογάν, με την επίσημη ανακοίνωση να κάνει λόγο για γαστρεντερίτιδα, με τις φήμες, ωστόσο, για κάτι σοβαρότερο να οργιάζουν. «Η υγεία του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν είναι καλή και θα συνεχίσει το καθημερινό του πρόγραμμα το συντομότερο δυνατόν», ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας Φαρετίν Κοτσά, διευκρινίζοντας πως «τα συμπτώματα της λοιμώδους γαστρεντερίτιδας που τον έχει προσβάλει έχουν περιορισθεί».

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης