Στο «κόκκινο» η αγωνία για τον 20χρονο που απήχθη από τάνκερ στο Τόγκο – Τι λέει ο πατέρας του (video)

Must Read

Σε θρίλερ εξελίσσεται η απαγωγή των τεσσάρων μελών του πληρώματος του ελληνικού τάνκερ Elka Aristotle στο Τόγκο.

Από το οικογενειακό περιβάλλον του 20χρονου Έλληνα, λένε ότι δεν υπάρχει καμία εξέλιξη μέχρι στιγμής. Αν κάτι τρομάζει πιο πολύ την οικογένεια του Έλληνα ναυτικού είναι πως οι απαγωγείς πήραν τον 20χρονο και τους άλλους τρεις ομήρους μακρυά από το πετρελαιοφόρο και δεν υπάρχει καμία επικοινωνία μέχρι στιγμής.

O πατέρας του άτυχου 20χρονου Έλληνα ναυτικού θεωρεί ανεξήγητο πώς γίνεται οι πειρατές να πέρασαν τους φύλακες που υπήρχαν στην πύλη του πλοίου. Το πλοίο -όπως είπε- διέθετε φρουρά φύλαξης, καθώς είναι γνωστό ότι η περιοχή θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη.

«Πώς μπήκαν μέσα τη στιγμή που υπάρχουν φύλακες, και χτύπησαν λέει τους πρώτους και πήραν τα παιδιά. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Μα έχει φύλακες μέσα. Πώς μπήκαν μέσα δύο η ώρα τη νύχτα και πήραν τα παιδιά; Από δωμάτιο σε δωμάτιο», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ, ενώ μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Αlpha τόνισε:

«Η ώρα είναι ένας χρόνος. Θα δώσουμε όσα μας ζητήσουν για να πάρουμε ασφαλές το παιδί πίσω. Πιστεύω ότι όταν το παιδί είναι σε σχολή είναι το κράτος στη μέση, πιστεύω ότι θα πηγαίνει τα παιδιά αυτά σε ασφαλές σημείο. Γιατί είναι δόκιμος, δεν είναι επαγγελματίας να πεις ότι πήγε μόνος του και υπέγραψε να πάει σε μια ζούγκλα.

Ανέβηκαν οι πειρατές στο πλοίο, έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών, χτύπησαν έναν φύλακα του πλοίου στο πόδι. Τα παιδιά πρέπει να κοιμόντουσαν δυο η ώρα τη νύχτα. Χτύπησε ο συναγερμός και με το που χτύπησε, τα παιδιά πετάχτηκαν να δουν τι γίνεται. Και φαίνεται με το που βγήκαν έξω από τα δωματιάκια τους, τους άρπαξαν αυτοί».

To πρόβλημα υγείας

Μάλιστα, μιλώντας στον Ant1, ο πατέρας του 20χρονου είπε πως:  «Αντιμετωπίζει ένα προβληματάκι υγείας. Το έχει χρόνια από μικρό παιδί. Παίρνει τρία χαπάκια, και αυτά πρέπει καθημερινά. Μαζί του… πού να τα έχει… Όπως βγήκε από την καμπίνα να δει τι γίνεται, του ριχτήκανε. Από εκεί συνέχισε πόλεμος. Αν ήταν στο καράβι δεν θα είχαμε πρόβλημα. Τα παιδιά τα πήρανε. Αυτό είναι όλο το πρόβλημα. Πήραν τα παιδιά από το καράβι και δεν ξέρουμε πού τα πάνε, αν είναι καλά στην υγεία τους και όλα αυτά».

https://vimeo.com/371214576

Στο πλοίο παρέμεινε το υπόλοιπο πλήρωμα

Τα υπόλοιπα μέλη παραμένουν στο πλοίο και είναι ασφαλείς, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας. Το μόνο που γνωρίζει η οικογένεια είναι πως το υπουργείο Ναυτιλίας έχει καλέσει δικηγόρους και ειδικούς διαπραγματευτές για να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Κι αυτό που μπορούν να κάνουν τώρα είναι να ελπίζουν πως η περιπέτεια του παιδιού τους θα τελειώσει σύντομα και ο νεαρός θα επιστρέψει κοντά τους.

Ο 20χρονος δόκιμος επρόκειτο να γυρίσει στην Ελλάδα και να ξεκινήσει ξανά μαθήματα στη σχολή του στα μέσα Φεβρουαρίου του 2020. Ο νεαρός είχε μπαρκάρει για δεύτερη φορά τον περασμένο Ιούλιο. Είναι το δεύτερο παιδί της οικογένειας που φοιτά στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού. Όπως είναι λογικό η αγωνία χτυπάει «κόκκινο» για τους τέσσερις ναυτικούς του ελληνόκτητου τάνκερ Elka Aristotle.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This