Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι «παρκουρίστες» που έβαλαν φωτιά σε κατάστημα – Τι είπαν στην απολογία τους

«Δεν ξέρω παρκούρ, έκανα το σταυρό μου και πηδούσα», δήλωσε ο ένας εκ των κατηγορούμενων

Must Read

Ελεύθεροι αφέθηκαν, προς το παρόν, οι δύο νεαροί που ευθύνονται για τη φωτιά που κατέστρεψε επιχείρηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εξ αιτίας της οποίας οι ίδιοι εγκλωβίστηκαν στην ταράτσα του κτιρίου, από όπου και επιχείρησαν να διαφύγουν πηδώντας σε διπλανές ταράτσες, ενώ, παράλληλα, τους καταδίωκαν αστυνομικοί.

Οι δύο 21χρονοι ζήτησαν και πήραν αναβολή από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, για να δικαστούν αύριο, ενώ το δικαστήριο ήρε την κράτησή τους, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δυο τους διώκονται για συνολικά οκτώ πλημμελήματα και, πιο συγκεκριμένα, για εμπρησμό με ενδεχόμενο δόλο, από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για πράγματα (κατά συρροή), φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων, απείθεια, εξύβριση λόγω και έργω, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κλοπή και παράνομη οπλοφορία (κατά περίπτωση).

Κατά την προανάκριση, οι δυο «παρκουρίστες» υποστήριξαν ότι βρέθηκαν στο σημείο για να φτιάξουν ένα γκράφιτι, ενώ η φωτιά ξέσπασε όταν χρησιμοποίησαν φλόγιστρο για να αναδείξουν το έργο τους, ακολουθώντας μία νέα καλλιτεχνική μέθοδο, όπως είπαν. Από το φλόγιστρο, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, άρπαξαν φωτιά κάτι μουσαμάδες που κρεμόταν στο σημείο, απ’ όπου και επεκτάθηκε στο κατάστημα επισκευής κινητών τηλεφώνων, το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου επί της οδού Βενιζέλου, και να το καταστρέψει ολοσχερώς.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ένας από τους κατηγορούμενους έδωσε τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα: «Εχω δει στο youtube βίντεο ότι βάζεις φωτιά σε αυτό που έγραψες. Ζωγραφίζω πάνω στον τοίχο, το ανάβω με τον αναπτήρα και παίρνει φωτιά. Και επειδή κρέμονταν κάτι τάπητες, πήραν φωτιά. Η φωτιά ήταν στο ισόγειο, φλέγεται όλο το κτίριο και πάω να πιάσω έναν πυροσβεστήρα και σπάει από την θερμότητα. Δεν μπορούμε να κατέβουμε, καθώς είναι κλειδωμένη η πόρτα και ανεβαίνουμε στην ταράτσα. Δεν ξέρω παρκούρ, έκανα το σταυρό μου και πηδούσα. Το σχέδιο για το γκράφιτι ήταν να γίνει σε έναν πυργίσκο. Ο φίλος μου δεν μπορούσε να έρθει εκεί, οπότε το έκανα μέσα στο κτίριο. Το κτίριο είχε ανοιχτές μπαλκονόπορτες και η ταράτσα συνδέεται με την εκκλησία».

Ο ίδιος, ήθελε όπως λέει, να προσθέσει την «υπογραφή» του στο κτίριο. «Κατά λάθος έγινε. Συγγνώμη δεν το έκανα επίτηδες, ο τάπητας που κρεμόταν έπεσε και κάηκαν όλα», είπε, προσθέτοντας ότι ήθελε να σπουδάσει στην Καλών Τεχνών. «Δεν με άφησαν να σπουδάσω. Πρέπει να έχεις λεφτά για να περάσεις στην Καλών Τεχνών. Μου έβαλαν 4.8 αντί για 5», εξήγησε.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This