Διαδηλώσεις κατά του Ερντογάν στο Λευκό Οίκο – Αποκαλύψεις για τα «εγκλήματα πολέμου» στη Συρία

Must Read

Αρκετές ημέρες πριν από τη χθεσινή συνάντηση του προέδρου Τραμπ με τον Τούρκο ομόλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Λευκό Οίκο οι μεγαλύτερες οργανώσεις Αρμενίων, Κούρδων αλλά και Ελλήνων που εδρεύουν στην αμερικανική πρωτεύουσα ξεκίνησαν τη διοργάνωση μαζικών συγκεντρώσεων για να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη του «Σουλτάνου» στις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα την αντίθεσή τους στην επίσκεψη Ερντογάν είχαν εκφράσει και αρκετά μέλη του Κογκρέσου και από τα δύο κόμματα.

Χθες από πολύ νωρίς χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο πάρκο Λαφαγιέτ απέναντι από τον Λευκό Οίκο, περιμένοντας τον Τούρκο πρόεδρο να περάσει το κατώφλι της προεδρικής κατοικίας.

Στη συγκέντρωση εκτός από τους Έλληνες, τους Κούρδους και τους Αρμενίους συμμετείχαν μέλη αραβοαμερικανικών οργανώσεων καθώς επίσης και οργανώσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Δείτε επίσης: Θα μας τρελάνει ο Τραμπ; Δηλώνει «μεγάλος οπαδός» του Ερντογάν! (video)

Μεταξύ άλλων οι διαδηλωτές κατηγόρησαν την Τουρκία και προσωπικά τον Ερντογάν για καταστροφή της δημοκρατίας, βεβήλωση εκκλησιών, εισβολή στη Συρία και ξεριζωμό εκατοντάδων χιλιάδων άμαχων πολιτών, εξόντωση των Κούρδων και άρνηση γενοκτονιών.

Από την πλευρά της η Τουρκία δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Ήδη από το βράδυ της Τρίτης τεράστια φορτηγά με φωτεινές επιγραφές και πινακίδες που διαφήμιζαν τη γειτονική μας χώρα εμφανίστηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Ουάσινγκτον κοντά στον Λευκό Οίκο.

Μεταξύ άλλων οι πινακίδες διαφήμιζαν τον αγώνα της Άγκυρας κατά των τζιχαντιστών καθώς και την ανθρωπιστική βοήθεια που έχει διανείμει η Τουρκία στη βόρεια Συρία!

«Δώρο» του Τραμπ στον Ερντογάν

Λίγες ώρες μετά την συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν, ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ ανακοίνωσε πως «μπλοκάρει» το ψήφισμα για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, η οποία βέβαια είχε υπερψηφιστεί στη Βουλή αντιπροσώπων των ΗΠΑ με 405 υπέρ και 11 κατά.

Καταγραφή-σοκ από αμερικανικά drones

Την ώρα που οι Τούρκοι, για πολλοστή φορά, πάσχιζαν να διαφημίσουν τη στρατιωτική τους αποτελεσματικότητα στην τουρκοσυριακή μεθόριο, με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σόιλου να δηλώνει πως η Άγκυρα συνέλαβε κορυφαίο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους, οι Αμερικανοί προχωρούσαν σε νέες αποκαλύψεις για τα «εγκλήματα πολέμου» που διαπράττουν οι σύμμαχοι της γείτονος στη Συρία.

Συγκεκριμένα, δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν στο CNN πως ο στρατός των ΗΠΑ έχει στην κατοχή του τουλάχιστον ένα βίντεο από drone που επιχειρεί στην περιοχή, στο οποίο φαίνεται πως ντόπιοι μαχητές που συνεργάζονται με τους Τούρκους στη Συρία προβαίνουν σε ενέργειες σε βάρος των Κούρδων συμμάχων των Αμερικανών -οι οποίοι αγωνίζονται κατά του Ισλαμικού Κράτους-, αλλά και εναντίον αμάχων.

Ωστόσο, παρότι οι εν λόγω αξιωματούχοι επεξηγούσαν πως η ποιότητα της εικόνας του βίντεο δεν είναι τόσο καλή, με αποτέλεσμα να διατηρούν κάποιες επιφυλάξεις, η συνολική στάση της Άγκυρας απέναντι στις εξελίξεις δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης στη διεθνή κοινή γνώμη.

Την ίδια ώρα χθες, ο Σόιλου επανερχόταν στο αγαπημένο θέμα του Ερντογάν. Την απέλαση των κρατούμενων τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους πίσω στις χώρες καταγωγής τους, στην Ε.Ε.

«Έχουμε τη δική μας πολιτική και την εφαρμόζουμε χωρίς συμβιβασμούς. Αυτοί που θέλουν να βγουν από τον δρόμο μας θα το κάνουν, όμως αυτοί που δεν θα το κάνουν θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός, σημειώνοντας πως η Ολλανδία και η Γερμανία δεσμεύτηκαν να πάρουν κάποιους εκ των κρατούμενων τρομοκρατών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This