Ισχυρός σεισμός μεταξύ Αντικυθήρων & Κρήτης! 6,1 ρίχτερ ταρακούνησαν την Ελλάδα – Τι λένε οι σεισμολόγοι

Must Read

Ισχυρός σεισμός 6,1 της κλίμακας Ρίχτερ, 39 χλμ νοτιοδυτικά των Αντικυθήρων, προς την Κίσσαμο Χανίων σημειώθηκε στις 9:23 το πρωί. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Ελλάδα.

Καθησυχαστικός ήταν ο σεισμολόγος, Ευθυμίος Λέκκας, ο οποίος δήλωσε πως ο σεισμός δεν έχει καμία συσχέτιση με τη σεισμική δόνηση στην Αλβανία. Μάλιστα τόνισε πως δεν αναμένεται μετασεισμική ακολουθία, κάτι που επιβεβαίωσε και ο κύριος Χουλιάρας.

«Από Καστοριά από Φλώρινα από Ρόδο από Κρήτη θα ακούσετε ότι κατάλαβαν τον σεισμό. Το τόξο αρχίζει από Κέρκυρα κατεβαίνει νότια και πιάνει μέχρι τα Δωδεκάνησα», δήλωσε ο κ. Παπαζάχος.

«Υπάρχει ένα προκαταρκτικό μέγεθος 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο σεισμός έχει μεγάλο βάθος, είναι περίπου στα 50-60 χιλιόμετρα», υποστήριξε ο διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8.

Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική στην Κρήτη

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη, μετά τη σεισμική δόνηση που καταγράφηκε και έγινε αισθητή σε όλο το νησί.

Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Νίκο Λαγουδάκη, μετά την πρώτη επαφή που υπήρξε με τις υπηρεσίες, δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα, ωστόσο ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστεί, πιθανό πρόβλημα.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια αναφορά για ζημιές, ωστόσο πυροσβεστικά οχήματα, επειδή το επίκεντρο του σεισμού ήταν μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης, έχουν σπεύσει σε σημεία της παράκτιας ζώνης».

Στα Κύθηρα τα σχολεία έχουν διακόψει τη λειτουργία τους και οι μαθητές βρίσκονται στα προαύλια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This