Εκλογές για τη νέα ηγεσία της ΚΕΔΕ – Ποιοι είναι υποψήφιοι

Must Read

Τη νέα ηγεσία της για την περίοδο 2019-2023 θα εκλέξει σήμερα, Πέμπτη 28/11, η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Η γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευσή της, που θα έχει ως μοναδικό θέμα τις εκλογές, θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Οι εργασίες θα αρχίσουν το πρωί με την ομιλία του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο απερχόμενος πρόεδρος της ΚΕΔΕ και νυν περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Θα συμμετάσχουν 528 σύνεδροι: οι 332 δήμαρχοι της χώρας, 178 δημοτικοί σύμβουλοι που εξελέγησαν εκπρόσωποι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων στη Γ.Σ. της ΚΕΔΕ, καθώς και τα 18 μέλη του απερχόμενου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ που έχουν επανεκλεγεί.

Το νέο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ που θα εκλεγεί, θα απαρτίζεται από 31 μέλη, εκ των οποίων 20 είναι δήμαρχοι, ανάμεσά τους ο δήμαρχος Αθηναίων (χωρίς εκλογή), και 11 δημοτικοί σύμβουλοι. Το Εποπτικό Συμβούλιο, εξάλλου, αποτελείται από επτά μέλη.

O υποψήφιος πρόεδρος της ΚΕΔΕ, πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, έχει ήδη συστήσει τη δική του παράταξη, με την οποία θα διεκδικήσει την ηγεσία.

Υπενθυμίζεται πως την ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης Κυρίζογλου, μεταξύ άλλων, στηρίζει και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Kωνσταντίνος Ζέρβας.

Από την πλευρά του, ο άλλος «γαλάζιος» υποψήφιος, δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, είναι και αυτός αισιόδοξος για το σημερινό αποτέλεσμα και αναμένεται να γίνει μεγάλη «μάχη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This