ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΥπόθεση Κολωνού: Οι τελικές αποφάσεις για τα ελαφρυντικά στον παιδοβιαστή Μίχο και τους συγκατηγορούμενούς του

Υπόθεση Κολωνού: Οι τελικές αποφάσεις για τα ελαφρυντικά στον παιδοβιαστή Μίχο και τους συγκατηγορούμενούς του

Αποφυλακίζεται η μητέρα της 12χρονης

Ζήτημα ωρών είναι η ανακοίνωση από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας των ποινών που θα επιβληθούν στον παιδοβιαστή Ηλία Μίχο και τους συγκατηγορούμενούς του για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό.

Συγκεκριμένα, σήμερα θα αποφασίσει το δικαστήριο αν θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους 19 καταδικασθέντες, κάτι που θα καθορίσει και τις τελικές ποινές. Ο 55χρονος βασικός κατηγορούμενος για την κακοποίηση και εκπόρνευση του 12χρονου κοριτσιού είναι αντιμέτωπος με την ισόβια κάθειρξη, καθώς με βάση την τροποποίηση του νόμου, το Νοέμβριο του 2021, ο βιασμός ανηλίκου τιμωρείται μόνο με ισόβια. Η σημερινή διαδικασία θα ξεκινήσει με την πρόταση της Εισαγγελέα της Έδρας για τα ελαφρυντικά. Η εισαγγελική λειτουργός θα τοποθετηθεί ως προς σε ποιους κατά την κρίση της, μπορούν να αναγνωριστούν ελαφρυντικές περιστάσεις. Οι δικαστές καλούνται να σταθμίσουν αντικειμενικά δεδομένα για κάθε κατηγορούμενο, στοιχεία που εισφέρθηκαν κατά την πολυήμερη διαδικασία και στοιχεία των πράξεων και της προσωπικότητας ενός εκάστου ώστε να αποφανθούν για το θέμα που θα έχει άμεση επίπτωση στις ποινές που θα επιβληθούν. Η αναγνώριση ή μη ελαφρυντικών θα επιδράσει και στο αμέσως επόμενο ζήτημα που θα απασχολήσει το δικαστήριο και αφορά το ζήτημα της κράτησης ή μη κατηγορουμένων μέχρι το εφετείο. H μητέρα της 12χρονης αναμένει την έξοδο της από την φυλακή άμεσα, μετά την αθώωσή της για τα κακουργήματα που την βάραιναν. Η 37χρονη μητέρα, μετά από σχεδόν 18 μήνες προσωρινής κράτησης αναμένει να βρεθεί τις επόμενες ώρες στο σπίτι της, κοντά στα παιδιά της τα οποία την στήριξαν από την πρώτη στιγμή, υποστηρίζοντας την αθωότητα της.

 

https://exchange.glomex.com/video/v-d08jbg7qrx29?integrationId=40599w17mbz7o7uw

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Η μητέρα της 12χρονης κρίθηκε με πλειοψηφία 4 προς 3 αθώα για την μαστροπεία και ομόφωνα για την πορνογραφία ανηλίκου (μέσω πληροφορικών συστημάτων). Η μειοψηφία, αποτελούμενη από τους τρεις τακτικούς δικαστές, ψήφισε υπέρ της ενοχής της μητέρας για την μαστροπεία, προσχωρώντας στην εισαγγελική άποψη. Η κατά πλειοψηφία απόφαση μπορεί να προσβληθεί με εισαγγελική έφεση. Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την 37χρονη για το πλημμέλημα της εκβίασης σε βάρος του 55χρονου και είναι πιθανό να της επιβληθεί μια ποινή που ουσιαστικά έχει ήδη με την προσωρινή κράτηση.

 

https://exchange.glomex.com/video/v-d08i9ismdamp?integrationId=40599w17mbz7o7uw

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης