Ισπανία: Κατασχέθηκαν σχεδόν 2 τόνοι μεθαμφεταμίνης από μεξικανικό καρτέλ

Ποσότητα - μαμούθ

Must Read

Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι κατέσχεσε ποσότητα μεθαμφεταμίνης βάρους 1,8 τόνων!

Ένα από τα περιβόητα μεξικανικά καρτέλ, το Σιναλόα, προσπάθησε να διανείμει στην Ευρώπη το εμπόρευμα. Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη πέντε εμπλεκομένων, μεταξύ αυτών του Μεξικανού επικεφαλής της όλης επιχείρησης.

Τα ναρκωτικά ανακαλύφθηκαν στην περιφέρεια Αλικάντε, στην ανατολική Ισπανία και πρόκειται για «τη μεγαλύτερη κατάσχεση αυτής της ουσίας στην Ισπανία και η δεύτερη σημαντικότερη στην Ευρώπη», ανακοίνωσε ο Αντόνιο Μαρτίνεθ Ντουάρτε, αρχηγός της μονάδας καταστολής του εμπορίου ναρκωτικών και οργανωμένου εγκλήματος στις τάξεις της ισπανικής αστυνομίας.

«Μεταξύ όσων συνελήφθησαν βρίσκεται ένας Μεξικανός υπήκοος, ο οποίος συνδέεται με το καρτέλ Σιναλόα σύμφωνα με τις συνομιλίες μας με τις μεξικανικές αρχές», συνέχισε ο αξιωματικός χωρίς να κατονομάσει τον ύποπτο, ο οποίος είχε αναλάβει να παραλάβει τα ναρκωτικά στην Ισπανία και να τα διανείμει στην Ευρώπη. Μία Ρουμάνα και τρεις Ισπανοί συνελήφθησαν, πέραν του Μεξικανού αρχηγού της επιχείρησης.

Το καρτέλ Σιναλόα είναι από τις βιαιότερες εγκληματικές οργανώσεις του Μεξικού, η επιρροή του οποίου παραμένει ισχυρή, παρά την σύλληψη του ιδρυτή του Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουζμάν ή εκείνη του γιου του Οβίδιο, τον Ιανουάριο του 2023. Και οι δύο εκδόθηκαν και φυλακίστηκαν στις ΗΠΑ. Η αστυνομία κατέσχεσε επίσης χαρτονομίσματα, πέντε αυτοκίνητα, έγγραφα και ένα πυροβόλο όπλο.

Η ισπανική αστυνομία εκτιμά ότι επρόκειτο για μία και «μοναδική» επιχείρηση κι ότι «οι μεξικανικές οργανώσεις δεν έχουν εγκατασταθεί» μόνιμα στην Ισπανία: «Αυτές οι οργανώσεις στέλνουν έναν άνθρωπο εμπιστοσύνης που είναι επιφορτισμένος να ελέγχει εάν η επιχείρηση συνάδει με τα συμφέροντά τους» και μόλις αυτή τελειώσει, «εκείνος επιστρέφει» στο Μεξικό. Τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν προέρχονταν από το Μεξικό και προορίζονταν για την κεντρική Ευρώπη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This