Σε λειτουργία 15 νέα κρεβάτια σε ΜΕΘ με εντολή Κικίλια

Must Read

Ένα από τα πάγια προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι οι τεράστιες ελλείψεις σε κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ).

Ειδικά αυτή την περίοδο, που η εποχική γρίπη είναι σε έξαρση, πολλοί συνάνθρωποί μας δεν μπορούν να βρουν ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ, με συνέπεια να νοσηλεύονται στους θαλάμους, με τον κίνδυνο λοιμώξεων να παραμονεύει.

Το υπουργείο Υγείας επιτέλους προχώρησε στη λειτουργία 15 νέων κλινών σε ΜΕΘ και ΜΑΦ νοσοκομείων της Αττικής.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ενέκρινε την πρόσληψη 26 νοσηλευτών που θα στελεχώσουν νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής.

Αναλυτικά, η κατανομή κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ που αναπτύσσονται από την προσεχή Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου θα είναι δύο κλίνες στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι», δύο κρεβάτια ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο ΕΕΣ», τέσσερις κλίνες ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό» και επτά κλίνες ΜΑΦ στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ.

Δείτε επίσης: Συναγερμός στον Σαρωνικό για επιβάτη πλοίου που έπεσε στη θάλασσα

Πάντως, εκτός από τις ΜΕΘ και ΜΑΦ, που θα βοηθήσουν σημαντικά κατά την κορύφωση της εποχικής γρίπης, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) επανέρχεται αναφερόμενος στην αναγκαιότητα του αντιγριπικού εμβολίου, που μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο νόσησης και ιδιαίτερα βαριάς νόσησης και θανάτου από τη γρίπη. Ο ΕΟΔΥ επιμένει να το συνιστά, ιδιαίτερα για τις ομάδες υψηλού κινδύνου και τους επαγγελματίες υγείας.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η νοσηρότητα και η θνητότητα που παρατηρούνται φέτος είναι αντίστοιχες με άλλες χρονιές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This