ΑΡΧΙΚΗΠΟΛΙΤΙΚΗΗΠΑ: Ο δήμαρχος Νέας Υόρκης θα δικαστεί ως κατηγορούμενος για διαφθορά και δωροληψία από Τούρκους

ΗΠΑ: Ο δήμαρχος Νέας Υόρκης θα δικαστεί ως κατηγορούμενος για διαφθορά και δωροληψία από Τούρκους

Φέρεται να δέχτηκε παρανόμως εισφορές για την εκστρατεία του

Αναβρασμός στις ΗΠΑ. Για τις 21/4/2025 ορίστηκε η δίκη του Δημοκρατικού δημάρχου της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά. Και ετοιμάζεται πλέον για μία δύσκολη προεκλογική εκστρατεία με στόχο την επανεκλογή του στο αξίωμα.

Ο 64χρονος Άνταμς δήλωσε αθώος τον περασμένο μήνα στις κατηγορίες ότι δωροδοκήθηκε και δέχτηκε παρανόμως εισφορές για την εκστρατεία του από Τούρκους πολίτες. Αρνήθηκε επίσης ότι σε αντάλλαγμα άσκησε πιέσεις στις δημοτικές αρχές, ώστε να επιτρέψουν την λειτουργία του νέου, 36όροφου προξενείου της Τουρκίας, παρά τις ανησυχίες που είχαν διατυπωθεί για την ασφάλεια του κτιρίου.

Ο Άνταμς, πρώην αξιωματικός της αστυνομίας, είναι ο πρώτος από τους 110 δημάρχους της Νέας Υόρκης που διώκεται για ομοσπονδιακό αδίκημα, όντας εν ενεργεία. Τουλάχιστον επτά υψηλόβαθμα στελέχη του δήμου παραιτήθηκαν, λόγω των αλλεπάλληλων ομοσπονδιακών ερευνών. Ο ίδιος ωστόσο αρνήθηκε να παραιτηθεί, παρά τις εκκλήσεις πολλών Δημοκρατικών πολιτικών, συμπεριλαμβανομένου και του βουλευτή Τζέρι Νάντλερ. Αντιθέτως, δήλωσε ότι θα διεκδικήσει την επανεκλογή του το 2025!

Ο δικηγόρος του, Άλεξ Σπίρο, είπε στους δημοσιογράφους ότι η υπόθεση σε βάρος του πελάτη του βασίζεται στους ισχυρισμούς ενός υπαλλήλου που ενέπλεξε λανθασμένα τον δήμαρχο. Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε ότι η Άγκυρα παρακολουθεί τις εξελίξεις και ότι οι διπλωμάτες της τηρούσαν το πρωτόκολλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης