Η πρόταση στη σύζυγο του Γιώργου Βασιλείου, Λία, από τον συγγραφέα Ντίνο Κουμπάτη για τη βιογραφία του ηθοποιού

Must Read

«Αυτό το βιβλίο θα είναι παρακαταθήκη για τα εγγονάκια μας που δεν πρόλαβε να τα χαρεί. Να ξέρουν ποιος ήταν ο παππούς τους».

Με αυτή τη φράση η Λία Βασιλείου, σύζυγος του αείμνηστου πρωταγωνιστή Γιώργου Βασιλείου, υποδέχτηκε την πρόταση του βραβευμένου συγγραφέα Ντίνου Κουμπάτη να μεταφέρει τα έργα και τις ημέρες του τηλεοπτικού «ταξίαρχου Θεοχάρη» από τη σειρά «Καλημέρα Ζωή» στις σελίδες ενός βιβλίου. Πρόκειται επί της ουσίας για τη βιογραφία του αλησμόνητου ηθοποιού που αγάπησαν χιλιάδες Ελληνες, η οποία θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του 2020 από γνωστό εκδοτικό οίκο.

Στις σελίδες του εν λόγω συγγραφικού εγχειρήματος θα γίνεται εκτενής αναφορά στη ζωή και την καριέρα του Γιώργου Βασιλείου, από τα παιδικά του χρόνια μέχρι και το τέλος της ζωής του, μέσα από διηγήσεις του ίδιου στη σύζυγό του, Λία. Φυσικά, δεν θα λείπει και το πλούσιο ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό από την πορεία του στη ζωή και την τέχνη.

«Ο Γιώργος υπήρξε φίλος και συνεργάτης από παλιά. Το ήθος του με ενέπνευσε να προτείνω στην πολυαγαπημένη του σύζυγο να μεταφέρουμε τη ζωή του σε βιβλίο. Πρέπει όλοι να θυμούνται πως αυτός ο άνθρωπος άφησε πίσω του ένα όνομα, που είναι συνδεδεμένο με τη λέξη ήθος» δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα, ο συγγραφέας Ντίνος Κουμπάτης, ο οποίος πριν από μερικά χρόνια βραβεύτηκε στη Βαλένθια για το συνολικό συγγραφικό του έργο.

Καλλιτέχνες

Με τη σειρά της η σύζυγος του αείμνηστου ηθοποιού, Λία, μας αποκάλυψε ότι πολλοί καλλιτέχνες, φίλοι και συνεργάτες του Γιώργου Βασιλείου, θα μιλήσουν για εκείνον μέσα στο βιβλίο, ανάμεσά τους η Καίτη Γκρέυ, ο Γιώργος Βουτσίνος, τα παιδιά του Νίκου Φώσκολου, καθώς και πολλοί άλλοι που τον έζησαν από κοντά!

Παρότι ο Γιώργος Βασιλείου από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 ακόμη συμμετείχε σε δεκάδες δουλειές τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, έμελλε τελικά να μείνει χαραγμένος στη μνήμη όλων ως ο «ταξίαρχος Θεοχάρης» από τον ρόλο που του έδωσε ο Νίκος Φώσκολος στην καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ζωή». Την άνοιξη του 2016 η είδηση ότι ο ηθοποιός έπασχε από καρκίνο συντάραξε το πανελλήνιο.

Ο ίδιος με περίσσιο θάρρος προσπάθησε να δώσει δύναμη στους δικούς του ανθρώπους, αν και ήξερε πως από τη μάχη αυτή δεν γινόταν να βγει νικητής. Τελικά, ο Γιώργος Βασιλείου έφυγε από τη ζωή στις 2 Νοεμβρίου 2016, με πλήθος κόσμου να τον συνοδεύει στην τελευταία του κατοικία.

Δείτε επίσης: Τα ζώδια σήμερα Παρασκευή 6 Μαρτίου

ειδήσεις

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This