ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑO Μακρόν ακριβαίνει τα εισιτήρια στο Μουσείο του Λούβρου που καταρρέει

O Μακρόν ακριβαίνει τα εισιτήρια στο Μουσείο του Λούβρου που καταρρέει

Η Τζοκόντα θα εκτίθεται εφεξής σε ειδικό χώρο

Το Μουσείο του Λούβρου χρειάζεται πλήρη ανακαίνιση και ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την αύξηση του εισιτηρίου για τους επισκέπτες. Για την χρηματοδότηση των εργασιών που πρέπει να γίνουν, καθώς κινδυνεύουν τα έργα τέχνης που φιλοξενούνται στο Παρίσι, ο πρόεδρος της Γαλλίας ανακοίνωσε την Τρίτη σειρά μέτρων.

Ειδικότερα, θα υπάρξει δεύτερη πύλη εισόδου πέραν της υπάρχουσας και η Τζοκόντα θα εκτίθεται εφεξής σε ειδικό χώρο, τον οποίο θα μπορεί κανείς να επισκεφθεί μόνο εφόσον έχει προμηθευτεί έξτρα εισιτήριο.

Ο Μακρόν δήλωσε ότι πρέπει να αυξηθούν οι τιμές των εισιτηρίων για τους τουρίστες που δεν προέρχονται από χώρες μέλη της ΕΕ και πως στόχος είναι ο αριθμός των επισκεπτών του Μουσείου να ανέλθει σταδιακά στα 12 εκατ. έναντι 8,7 το 2024.

Ως προς το συνολικό κόστος των έργων τα επόμενα 12 χρόνια στον Λούβρο ο Γάλλος πρόεδρος εκτίμησε ότι θα είναι της τάξεως των 800 εκατ. ευρώ.

Δείτε επίσης: 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης