Σάλο έχει προκαλέσει το περιστατικό που εκτυλίχθηκε χθες το πρωί στην Βουλιαγμένη με πρωταγωνιστή τον μεγαλόσωμο σκύλο της οικογένειας Τσιτσιπά και θύμα έναν ανυποψίαστο περαστικό που από τη μία στιγμή στην άλλη βρέθηκε εγκλωβισμένος στα σαγόνια του. Ο 71χρονος, που δέχτηκε επίθεση από το βελγικό μαλινουά της μητέρας του γνωστού τενίστα, περιγράφει τις φρικιαστικές στιγμές που βίωσε έξω από γνωστή καφετέρια της περιοχής.
«Όχι μόνο δεν μου είπε συγνώμη αλλά με έβρισε κιόλας», είπε ο ηλικιωμένος αρχικά και συνέχισε: «Εγώ περνούσα μπροστά από την καφετέρια, δεν είδα τίποτα δεξιά κι αριστερά. Κοίταζα τους θαμώνες της καφετέριας και για μια στιγμή αισθάνθηκα ένα τράβηγμα από πίσω, στο μηρό. Όχι λύκος, σαν αρκούδα ένα πράγμα, το οποίο με τράβηξε. Μου έχωσε τα δόντια μέσα, μου έσκισε όλο το παντελόνι. Δεν μπορούσα να το αποφύγω, έκανα δεξιά, αριστερά. Τελικά με τα ζόρια το απέφυγα. Τα αίματα τρέχανε από τις πληγές και εγώ έπεσα κάτω στο πεζοδρόμιο».
Στη συνέχεια ο ηλικιωμένος επεσήμανε πως θαμώνες των καταστημάτων στη οδό Αγίου Παντελεήμονα που αντελήφθησαν το περιστατικό έσπευσαν να τον βοηθήσουν, ενώ κάποιος από αυτούς τον μετέφερε στο νοσοκομείο.
«Ήρθαν κάποιοι γνωστοί και με σήκωσαν. Ένας κύριος με πήγε στη Βούλα, όπου μου έκαναν αντιτετανικό και ράμματα. Έμεινα εκεί αρκετή ώρα, μου έδωσαν μία αντιβίωση και μετά έφυγα. Στο σπίτι με έφερε η σύζυγος μου. Όπως καθόμουν μου άνοιξε πάλι η πληγή κι έτρεχε όλο το βράδυ αίμα. Πήρα το γιατρό μου και το ρώτησα τι να κάνω; Μου είπε αν ξανατρέξει σε καμιά ώρα να πάω επειγόντως στο νοσοκομείο. Μετά σταμάτησε ευτυχώς», περιέγραψε, κάνοντας ειδική αναφορά στην συμπεριφορά της Γιούλια Σάλνικοβα:
«Η κυρία που το έχει καθόταν στην καφετέρια και το είχε δεμένο. Δεν το είδα εγώ γιατί ήταν πίσω από το θάμνο και όπως πέρασα μου πετάχτηκε από πίσω. Αν περνούσε κανένα παιδάκι εκείνη τη στιγμή, καμιά άλλη κυρία, κάτι ξένοι που περνάνε με καρότσια, θα είχαμε ολόκληρο συμβάν. Δε μίλησα μαζί της γιατί πήρε το σκύλο και έφυγε. Δε μου είπε ούτε γεια, ούτε συγγνώμη. Εκεί νευρίασα! Είναι η κυρία Τσιτσιπά. Του Στέφανου Τσιτσιπά η μητέρα! Τους ξέρουμε, είναι χρόνια εδώ στη Βουλιαγμένη. Πήρε το σκύλο και έφυγε και με έβριζε ότι δεν είδα το σκύλο. Αν είναι δυνατόν! Αν έβλεπα το σκύλο θα καθόμουν εκεί πέρα;».
Το χρονικό
Το σοκαριστικό περιστατικό εκτυλίχθηκε χθες το πρωί όταν σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», η Τζούλια Σάλνικοβα απολάμβανε τη βόλτα της με τον σκύλο της, ένα βελγικό μαλινουά τύπου Κ9, που χρησιμοποιείται από τον γαλλικό στρατό. Η ίδια αποφάσισε να κάνει μια στάση για καφέ σε spot των νοτίων προαστίων και αδιαφορώντας πλήρως για τους βασικούς κανόνες ασφαλείας και για τις νομικές της υποχρεώσεις, έδεσε το ζώο σε δέντρο, στον δρόμο, απέναντι από το… κατάστημα, χρησιμοποιώντας ένα σχοινί δέκα μέτρων. Στη συνέχεια απομακρύνθηκε και κάθισε αμέριμνη στο τραπέζι της, αφήνοντας το ζώο χωρίς την παραμικρή επιτήρηση.
Ξαφνικά και κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί, το γαλλικό μαλινουά επιτέθηκε σε έναν 71χρονο περαστικό, καθώς ξεπήδησε από μια πρασιά πετυχαίνοντάς του διαδοχικά δαγκώματα στο πόδι. Σε κατάσταση σοκ ο άνδρας κάλεσε σε βοήθεια, με διερχόμενους πολίτες να σπεύδουν να τον σώσουν από τα δόντια του μανιασμένου ζώου.
Περίπου πέντε λεπτά αργότερα και ενώ οι απελπισμένες φωνές του είχαν ξεσηκώσει τη γειτονιά, η μητέρα του τενίστα αποφάσισε να περάσει τον δρόμο και να πάει να δει τι συνέβαινε. Η ίδια, όχι μόνο δεν απολογήθηκε για όσα είχαν συμβεί λόγω της αμέλειάς της, αλλά του ζήτησε και τον λόγο που πέρασε από το… πεζοδρόμιο όπου είχε αφήσει τον σκύλο της. Μάλιστα, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε αποκλειστικά στην «Espresso», δευτερόλεπτα αργότερα αποχώρησε από το σημείο, σε έξαλλη κατάσταση, εγκαταλείποντας τον ηλικιωμένο τραυματία στο πεζοδρόμιο.
Εξοργισμένοι με την αδιαφορία της, κάτοικοι της περιοχής μετέφεραν τον αιμόφυρτο άνδρα στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και του έγιναν πέντε ράμματα στον μηρό όπου δέχτηκε το πιο σοβαρό τραύμα. Αργότερα, ο ίδιος επέστρεψε στο σπίτι του, όμως δήλωσε αποφασισμένος να κινηθεί νομικά εναντίον της κυρίας Σάλνικοβα, ζητώντας δικαίωση για την επίθεση και την επικίνδυνη αμέλειά της.
«Ο σύζυγός μου είναι καλά αλλά σοκαρισμένος. Ράμματα, νοσοκομείο, αιμορραγίες, ψυχολογικό σοκ, ό,τι θέλετε. Το σκυλί ήταν ήταν δεμένο με πολύ μακρύ λουρί. Ήταν πίσω από τον θάμνο δίπλα στο πεζοδρόμιο αλλά δεν φαινόταν», δήλωσε νωρίτερα σήμερα το πρωί η σύζυγος του ηλικιωμένου και συνέχισε: «Η κυρία στην οποία έκαναν πολλές παρατηρήσεις να το μαζέψει, τους αγνόησε όλους και έγινε αυτό που έγινε. Περνούσε ο άντρας μου από δίπλα και του πετάχτηκε από το πουθενά. Τον άρπαξε από το πόδι, χωρίς να καταλάβει ότι υπήρχε ένας σκύλος εκεί. Δεν φαινόταν ήταν πίσω από τον θάμνο».
Όπως υποστήριξε, όταν πήγαν στην Αστυνομία, για να καταγγείλουν το περιστατικό, αντιλήφθηκαν πως δεν ήταν η πρώτη φορά. «Ο άντρας μου δυσκολεύτηκε πολύ να κοιμηθεί γιατί έτρεχε το αίμα. Και όταν πήγαμε στην αστυνομία, μάλιστα, ήταν πολύ χαρακτηριστικό όταν αναφέραμε το όνομα της κυρίας είπαν: πάλι αυτή;», τόνισε η γυναίκα.
Δεν ήταν η πρώτη επίθεση
Η βίαιη συμπεριφορά του μεγαλόσωμου σκύλου της οικογένειας Τσιτσιπά δεν αποτελεί πρωτοφανές περιστατικό, αφού το 2023 είχε επιτεθεί σε έναν 13χρονο αφού προηγουμένως είχε πηδήξει από την περίφραξη του σπιτιού τους στην Βουλιαγμένη. Ο ανήλικος τότε είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με δαγκωματιές στα χέρια και τα πόδια.
- Δείτε επίσης: Τρόμος στη Βουλιαγμένη: Ο σκύλος της οικογένειας Τσιτσιπά επιτέθηκε σε ηλικιωμένο πολίτη
Φταίει ο κοπριτης ή αυτός που έπρεπε να έχει λίγο μυαλό και να τόν διαχειρίζεται σωστά;
Η πολιτεία φταίει σίγουρα γιατί, ή όλη ζωοφιλια είναι χοντρή μπίζνα και δεν θέλουν να χαθεί.
Όι ζωοφιλοι δεν έχουν με τί να παίξουν και παίζουν με τά τέτοια του ζώου