Ήξεις αφήξεις για τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ!

Μετέωρες οι αυξήσεις σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους μετά και την αθέτηση της δημόσιας δέσμευσης του πρωθυπουργού

Must Read

Με πολύ στόμφο και καθόλου ουσία, η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Ελενα Ράπτη απέφυγε να δώσει σαφείς απαντήσεις στη Βουλή για την αθέτηση της δημόσιας δέσμευσης του πρωθυπουργού για την αύξηση των βασικών επιδομάτων που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους.

  • Του Σπύρου Γεράρδη – εφημερίδα δημοκρατία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Σεπτέμβριο του 2024, από το βήμα της ΔΕΘ, είχε υποσχεθεί ότι η κυβέρνηση την 1η Ιανουαρίου 2025 θα προχωρούσε στη γενναία αύξηση των επιδομάτων, τα οποία παραμένουν «παγωμένα» από το 2019, οπότε και άρχισε η χορήγησή τους. Αν και πέρασαν αρκετοί μήνες, και ήδη το οικονομικό επιτελείο και το Μέγαρο Μαξίμου έχουν αρχίσει να διακινούν σενάρια για το «πακέτο Μητσοτάκη» για τη ΔΕΘ του… επόμενου Σεπτεμβρίου, οι υποσχέσεις παραμένουν στα χαρτιά και οι δικαιούχοι βλέπουν ότι τα ποσά που λάμβαναν πριν από έξι χρόνια, τώρα πια και λόγω των τεράστιων αυξήσεων… στα πάντα, δεν επαρκούν ούτε για τα στοιχειώδη.

Την επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης και βουλευτής της Νέας Αριστεράς Θεανώ Φωτίου, υπενθυμίζοντας ότι το Επίδομα Παιδιού και το Επίδομα Στέγασης παραμένουν στα ίδια επίπεδα από όταν η ίδια τα θέσπισε το 2019 κι ενώ μια σειρά από άλλα επιδόματα και παροχές έχουν αυξηθεί (π.χ. συντάξεις). «Ο κ. πρωθυπουργός εξήγγειλε στη ΔΕΘ και κατόπιν εξειδίκευσαν οι αρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών και Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής τρεις αυξήσεις, αυξήσεις σε τρία επιδόματα, στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, στο επίδομα στέγης και στο επίδομα παιδιού. Ο κ. Μητσοτάκης, μάλιστα, είχε πει τότε, καταχειροκροτούμενος, ότι οι αυξήσεις γίνονται για να μειώσει την παιδική φτώχεια και να στηρίξει τους πραγματικά ευάλωτους.

Οι υπουργοί έδωσαν, μάλιστα, και παραδείγματα για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Ζευγάρι με δύο παιδιά και μηδενικό εισόδημα θα έπαιρνε 535 ευρώ τον μήνα, αντί για 432 που παίρνει σήμερα, πάνω από 100 ευρώ αύξηση. Οκτώ μήνες μετά το ζευγάρι αυτό δεν είναι ούτε ένα ευρώ αύξηση. Το ίδιο δεν είδαν ούτε ένα ευρώ αύξηση ούτε το επίδομα παιδιού ούτε το επίδομα στέγης και πάει λέγοντας».

«Ειδικά ο πρωθυπουργός δεν θα επέλεγε ποτέ τον εύκολο όσο και πρόσκαιρο εντυπωσιασμό, δεν θα καλλιεργούσε προσδοκίες χωρίς αντίκρισμα για καμία κοινωνική ομάδα, πόσο μάλλον για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας» απάντησε η υφυπουργός κυρία Ράπτη. Αλλά το πότε θα αυξηθούν τελικά τα επιδόματα αυτά, που δίνονται σε σχεδόν 700.000 δικαιούχους, δεν το απάντησε ποτέ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img
spot_img

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This