ΑΡΧΙΚΗΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔύο ευρώ χαράτσι στα φτηνά προϊόντα από Shein και Temu βάζει η ΕΕ

Δύο ευρώ χαράτσι στα φτηνά προϊόντα από Shein και Temu βάζει η ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα να επιβληθεί ένα τέλος ύψους 2 ευρώ σε κάθε μικρό δέμα που εισέρχεται στην Ευρώπη. Η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των πακέτων προέρχεται από την Κίνα.

«Μιλάμε για 2 ευρώ ανά δέμα, πληρωτέο από την πλατφόρμα» είπε ο Επίτροπος Εμπορίου Μάρος Σέφκοβιτς, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον Σέφκοβιτς, την περσινή χρονιά εισήχθησαν στην ΕΕ περίπου 4,6 δισεκατομμύρια δέματα.

Βασικός στόχος είναι να χρηματοδοτηθούν οι έλεγχοι που θα πρέπει να ενισχυθούν λόγω της αύξησης των εισαγόμενων δεμάτων μικρής αξίας από την Ασία, κυρίως από πλατφόρμες όπως οι Shein και Temu. Οι Βρυξέλλες φοβούνται ότι οι πλατφόρμες θα στραφούν στην ευρωπαϊκή αγορά επειδή οι ΗΠΑ θα αυξήσουν τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα.

Το μέτρο αυτό είχε ζητηθεί από τη Γαλλία που στα τέλη Απριλίου πρότεινε να επιβληθεί ένα «τέλος διαχείρισης» σε κάθε μικρό δέμα που εισάγεται στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε επίσης:

Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για παλιά πρόστιμα στάθμευσης: Οι δήμοι «ξεσκονίζουν» χρέη προ του 2015

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης