Η θρυλική τενίστρια Μαρτίνα Ναβρατίλοβα αντέδρασε σε δύο αθλήτριες λυκείου του Όρεγκον που αρνήθηκαν να σταθούν δίπλα σε μια τρανς αθλήτρια μετά το πολιτειακό πρωτάθλημα κοριτσιών στο άλμα εις ύψος το Σάββατο.
Η Ρις Έκαρντ, από το Λύκειο Σέργουντ, και η Άλεξα Άντερσον, από το Λύκειο Τίγκαρντ, κατέβηκαν από το βάθρο και αρνήθηκαν να μοιραστούν τη θέση με την τρανς αθλήτρια που τερμάτισε στην πέμπτη θέση. Η Άντερσον τερμάτισε τρίτη και η Έκαρντ τέταρτη.
Η Ναβρατίλοβα υπήρξε μια σημαντική φωνή στην προσπάθεια προστασίας του γυναικείου αθλητισμού. Έχει ασκήσει ιδιαίτερη κριτική στους Δημοκρατικούς, οι οποίοι δεν έχουν καταφέρει να αναλάβουν δράση, μαζί με τους Ρεπουμπλικάνους συναδέλφους τους, για να βοηθήσουν στην ψήφιση νομοθεσίας που θα απαγορεύει σε άνδρες trans να αγωνίζονται σε γυναικεία αθλήματα.
Women and girls are punished no matter what they do in this misogynistic world… https://t.co/3QtvASgvPG
— Martina Navratilova (@Martina) June 1, 2025
Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε πως ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε το εκτελεστικό διάταγμα «Κανένας άνδρας στα γυναικεία αθλήματα».