Μικρής έκτασης πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης 25 Ιουνίου στην περιοχή Λάκκες Κρανιδίου, στην Ερμιονίδα Αργολίδας, τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο χάρη στην άμεση κινητοποίηση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων πυρόσβεσης, αλλά και τον αποτελεσματικό συντονισμό των τοπικών αρχών.
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος, με ανάρτησή του επιβεβαίωσε την καλή έκβαση της κατάστασης, τονίζοντας τη συνεργασία ανάμεσα στην Πολιτική Προστασία του Δήμου, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρανιδίου, καθώς και τις εναέριες δυνάμεις που επενέβησαν από την πρώτη στιγμή με δύο ελικόπτερα.
«Χάρη στον άψογο συντονισμό και τον επαγγελματισμό όλων, η φωτιά περιορίστηκε άμεσα, χωρίς να υπάρξει απειλή σε ανθρώπινες ζωές ή περιουσίες», σημείωσε ο Δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι η συνεργασία υπήρξε υποδειγματική.
#Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Λάκκες #Αργολίδα.
Κινητοποιήθηκαν 35 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 9ης ΕΜΟΔΕ, 12 οχήματα, 6 Α/Φ και 2 Ε/Π.— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 25, 2025
Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα anagnostis.org η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο της περιοχής, όμως η ταχύτητα αντίδρασης αποδείχθηκε καθοριστική. Η έγκαιρη αεροπυρόσβεση από ελικόπτερα, σε συνδυασμό με τη γρήγορη οργάνωση από τοπικούς φορείς και το συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας, περιόρισαν τις φλόγες πριν πάρουν διαστάσεις.
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας απηύθυνε έκκληση για προσοχή και τόνισε πως η περιοχή παραμένει σε κατάσταση επαγρύπνησης, ενόψει των αυξημένων κινδύνων για πυρκαγιές στην Ερμιονίδα κατά τους θερινούς μήνες.
*Φωτογραφία anagnostis.org
Δείτε επίσης:
- Ζευγολατιό: Νέα φωτιά στον καταυλισμό Ρομά – Μέχρι πότε η Πολιτεία θα σιωπά;
- Φωτιά πριν από λίγο στη Βελιγοστή Αρκαδίας