Τα… ραβασάκια του Τραμπ για τους δασμούς έτοιμα προς αποστολή!

Μια ντουζίνα επιστολές έχει υπογράψει ο Αμερικανός Πρόεδρος: «Διαφορετικά ποσά, διαφορετικοί δασμοί»

Must Read

Μέσα από το Air Force One ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι έχει υπογράψει μια ντουζίνα επιστολές προς εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ, οι οποίες θα αποσταλούν τη Δευτέρα (7/7) και θα τους ενημερώνουν για τους δασμούς που θα τους επιβληθούν στα προς εξαγωγή προϊόντα τους.

«Έχω υπογράψει κάποιες επιστολές και θα σταλούν τη Δευτέρα, μάλλον δώδεκα. Είναι πιο εύκολο να στείλεις μια επιστολή που λέει: ‘Ακούστε γνωρίζουμε ότι έχουμε ένα έλλειμμα ή σε κάποιες περιπτώσεις πλεόνασμα, αλλά όχι σε πολλές. Να τι πρέπει να πληρώσετε για να συναλλάσσεστε με τις ΗΠΑ. Διαφορετικά ποσά, διαφορετικοί δασμοί. Το κάναμε με τη Βρετανία και ήταν πολύ καλό για τις δύο πλευρές. Με την Κίνα το κάναμε και πιστεύω ότι είναι πολύ καλό για τις δύο πλευρές», εξήγησε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Θυμίζουμε ότι ο Τραμπ έχει ορίσει την 9η Ιουλίου ως καταληκτική ημερομηνία για την επίτευξη συμφωνίας με τους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ. Σε αντίθετη περίπτωση απειλεί ότι θα αυξήσει σημαντικά τους δασμούς που επιβάλλονται στα εισαγόμενα στις ΗΠΑ προϊόντα.

Το ύψος των δασμών διαφέρει ανά περίπτωση και μπορεί να κυμαίνεται από 10% ως 20% ή να φτάνει και στο 60% με 70%. Όπως έχει πει ο Τραμπ, οι χώρες θα αρχίσουν να πληρώνουν από την 1η Αυγούστου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This