Φωτιά στο Γεράκι Ηλείας: Μάχη με διάσπαρτες εστίες δίνει η Πυροσβεστική – Καίγεται το αναγεννημένο δάσος

Και κλιμάκιο Ρουμάνων πυροσβεστών στην περιοχή

Must Read

Σε πύρινο κλοιό παραμένει η περιοχή της Ηλείας, καθώς συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην ευρύτερη περιοχή Γεράκι Αμαλιάδας, έπειτα από μεγάλη αγροτοδασική πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής.

Παρά τη σημαντική προσπάθεια των δυνάμεων κατάσβεσης, η φωτιά εξακολουθεί να κατακαίει αναγεννημένο δάσος με πεύκα – έκταση η οποία είχε καεί στο παρελθόν και παραμένει δυσπρόσιτη, δυσκολεύοντας την προσέγγιση των δυνάμεων.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 102 πυροσβέστες, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 28 οχήματα, 14 εναέρια μέσα (αεροπλάνα και ελικόπτερα), τα οποία επιχειρούσαν μέχρι τη δύση του ηλίου και υδροφόρες και μηχανήματα έργου από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στην πρώτη γραμμή της μάχης βρίσκεται και κλιμάκιο Ρουμάνων πυροσβεστών, ενισχύοντας τη διακρατική συνεργασία στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, το κύριο μέτωπο βρισκόταν σε ύφεση, ωστόσο παρέμεναν διάσπαρτες και ενεργές μικρές εστίες, γεγονός που προκαλεί ανησυχία, καθώς οι καιρικές συνθήκες (ξηρασία και ενισχυμένοι άνεμοι) ευνοούν την αναζωπύρωση.

Σύμφωνα με τις αρχές, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα, ιδίως για την προστασία καλλιεργειών και οικισμών στη γύρω περιοχή.

Μήνυμα από το 112

Χθες, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε το 112 και απέστειλε προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους των Αστεραϊικων του Δήμου Πύργου. «Παραμείνετε σε ετοιμότητα κι ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», έγραφε το μήνυμα.

Οριοθέτηση βασικών μετώπων – Παρέμβαση των τοπικών φορέων

Νωρίτερα, ο ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, υποστήριξε πως «το μέτωπο της φωτιάς, το οποίο ήταν και το πιο επικίνδυνο και κατευθυνόταν προς την κοινότητα Κορυφή έχει οριοθετηθεί, όπως και ένα άλλο μέτωπο προς την πλαγιά του Γερακίου».

Μάλιστα, για την καλύτερη αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης, συνεδρίασε  το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και του Δήμου Ήλιδας, στο Περιστέρι, παρουσία των αρμόδιων φορέων της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η άμεση αξιολόγηση της κατάστασης, η ενίσχυση του σχεδιασμού και ο συντονισμός όλων των διαθέσιμων μέσων.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This