Το ποδόσφαιρο χάρισε τη ζωή στον Πανο Σιάηλο, το ποδόσφαιρο του την πήρε. Ήταν ξημερώματα 24ης Ιουλίου 1963 όταν το αυτοκίνητο μάρκας Peugeot που οδηγούσε τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα στη Λεωφόρο Συγγρού. Ένα επιβατικό λεωφορείο βγαίνει από το αμαξοστάσιο των ΚΤΕΛ για το πρωινό δρομολόγιο. Το επιβατικό εμβολίζει το λεωφορείο και γίνεται συντρίμμια.

Οδηγός είναι ο βετεράνος, στα 30 του χρόνια, Κύπριος ποδοσφαιριστής που βρισκόταν στην Αθήνα για να κλείσει τη μεταγραφή του φίλου του ποδοσφαιριστή Μιχάλη Ορφανίδη στον Παναθηναϊκό.
Στα 30 του χρόνια ο Σιάηλος είχε προλάβει να ζήσει τόσα όσα ελάχιστοι συνομήλικοί του.
Με τα χρώματα της Ανόρθωσης που αγωνιζόταν ακόμα στην Αμμόχωστο είχε κάνει μεγάλη καριέρα και ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής. Ήταν όμως και πατριώτης. Όταν άρχισε ο αγώνας της απελευθέρωσης από την ΕΟΚΑ ο Σιάηλος εντάχτηκε στην οργάνωση.
Κάποια στιγμή οι Άγγλοι τον συνέλαβαν και τον καταδίκασαν σε θάνατο. Μόνο που η ποινή δεν εκτελέστηκε. Ακριβώς εξαιτίας της αγάπης που του είχε ο κόσμος λόγω ποδοσφαίρου, οι Άγγλοι έκαναν… πίσω. Τον κράτησαν ενάμιση χρόνο στη φυλακή και σε πρώτη ευκαιρία τον άφησαν ελεύθερο για να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα.
Τον Μάιο του 1959 ήρθε στην Αθήνα, πήρε μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό, έπαιξε στους λίγους αγώνες που απέμεναν για το πρωτάθλημα και την επόμενη χρονιά κέρδισε το τίτλο με τους «πράσινους».

Μόνο που η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια. Ο Σιάηλος δεν ήταν ριψοκίνδυνος μόνο μέσα στα γήπεδα, αλλά και έξω από αυτά. Λάτρης της ταχύτητας εκείνο το βράδυ θέλησε να γλεντήσει. Μαζί με τον Ορφανίδη και τον συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό Κώστα Λινοξυλάκη κι ένα φιλικό τους ζευγάρι γευμάτισαν σε ταβέρνα των Αμπελοκήπων και στη συνέχεια πήγαν στις Τζιτζιφιές να απολαύσουν τον Πάνο Γαβαλά στο θρυλικό «Τζίμης ο χοντρός».
Ο Σιάηλος όμως ήθελε να συνεχίσει τη διασκέδαση το τελευταίο του βράδυ στην Αθήνα. Στον δρόμο παρέλαβαν την 24χρονη Μαίρη Χριστοφόρου, αλλά ο Ορφανίδης δεν ήθελε να συνεχίσει. Αυτή η απόφαση του έσωσε τη ζωή.
Από το Σύνταγμα που επιβιβάστηκε η Χριστοφόρου και αποβιβάστηκε στο Ορφανίδης μέχρι το σημείο του δυστυχήματος στην παρέα προστέθηκε και η Παναγιώτα Κρίτσα, 40 χρόνων, υπάλληλος καθαριστηρίου. Και οι τρεις βρίσκονταν στις μπροστινές θέσεις του αυτοκινήτου και ο θάνατός τους υπήρξε ακαριαίος.
Ο Σιάηλος το 1961 είχε παντρευτεί στο Λονδίνο όπου βρισκόταν η σύζυγός του.
Η Κύπρος θρήνησε τον αγωνιστή Σιάηλο, ενώ ακόμα και σήμερα η Ανόρθωση τον τιμά για τις υπηρεσίες του. Με μια διαφορά. Τον τιμά στην προσωρινή της έδρα, στη Λευκωσία από το 1974 με την εισβολή του «Αττίλα» κι όχι στη φυσική της την Αμμόχωστο που 51 χρόνια μετά παραμένει πόλη – φάντασμα.