Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του ζευγαριού που για αρκετές ώρες παρέμεναν αγνοούμενοι στην κεντρική Εύβοια, όπου είχαν πάει για πεζοπορία σε δύσβατη περιοχή κοντά στο χωριό Βλαχιά του Δήμου Μεσσαπίων.
Οι δυο τους βρέθηκαν αργά το απόγευμα και είναι καλά στην υγεία τους, με πληροφορίες του τοπικού Μέσου evima.gr να αναφέρουν πως πρώτος εντοπίστηκε ο 60χρόνος και λίγη ώρα αργότερα ήταν η σειρά της συνομήλικης συζύγου του να βρεθεί σώα. Σύμφωνα με τον ιστότοπο την 60χρονη γυναίκα εντόπισαν κάτοικοι των Μύλων.
Το ανδρόγυνο ξεκίνησε με το αυτοκίνητό του από τη Βλαχιά και το άφησε στα Κατούνια, με προορισμό τον Λιμνιώνα, αλλά στην πορεία έχασε τον προσανατολισμό του. Σε εκείνο το σημείο επικοινώνησαν με μια φίλη τους στην οποία και είπαν ότι έχουν χαθεί στην περιοχή προς Λιμνιώνα, με την τελευταία να ενημερώνει σχετικά την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Μαντούδι.
Είχαν χαθεί και μεταξύ τους
Αρχικά, η Πυροσβεστική προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον 60χρόνο, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό, διότι το κινητό του τηλέφωνο ήταν κλειστό. Όταν μετά από ώρες, κατάφεραν να τον εντοπίσουν, διαπίστωσαν πως κι εκείνος είχε χάσει επαφή με την σύζυγό του, καθώς κάποια στιγμή χωρίστηκαν και το κινητό της τηλέφωνο δεν είχε σήμα για να της μιλήσει.
Σημειώνεται πως το ταλαιπωρημένο ζευγάρι θα μεταφερθεί με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Στην αναζήτησή τους συμμετείχαν άνδρες της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και εθελοντές των Ψαχνών, οι οποίοι χρησιμοποίησαν στις έρευνές τους και ένα drone του δήμου, ενώ επί τόπου βρέθηκαν, επίσης, ο δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς και ο ειδικός σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Μπάμπης Τσώκος.
*πηγή φωτογραφίας: evima.gr