Δραματικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής (1/8) στη θαλάσσια περιοχή «Μύτη» στην παραλία Ποσείδι στη Χαλκιδική, όταν ένας πατέρας και τα δύο ανήλικα παιδιά του, ηλικίας 5 και 7 ετών, παρασύρθηκαν από ισχυρά θαλάσσια ρεύματα και κινδύνευσαν να πνιγούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια που είχε πάει να απολαύσει το μπάνιο της στην εν λόγω παραλία, βρέθηκε ξαφνικά σε μεγάλη απόσταση από την ακτή, αδυνατώντας να επιστρέψει. Στην προσπάθειά του να βοηθήσει, και ένας ακόμα παραθεριστής βούτηξε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί και εκείνος!
Μάχη με τα κύματα
Οι τέσσερις λουόμενοι πάλευαν με τα κύματα, φωνάζοντας για βοήθεια, καθώς εξαντλούνταν από την προσπάθεια.
Ευτυχώς, στην περιοχή έπλεαν σκάφη γνωστής ναυτιλιακής εταιρείας, των οποίων το πλήρωμα αντιλήφθηκε την επικίνδυνη κατάσταση. Χωρίς καθυστέρηση, μέλος του πληρώματος έσπευσε στο σημείο, αρχικά διασώζοντας τον 7χρονο και αμέσως μετά την 5χρονη αδερφή του.
Την ίδια ώρα οι δύο ενήλικες απομακρύνονταν ακόμη περισσότερο προς τα βαθιά και ο καπετάνιος του σκάφους τους προσέγγισε και κατάφερε να τους ανεβάσει σώους και εξαντλημένους στο σκάφος.
Η περιπέτεια των τεσσάρων λουόμενων είχε αίσιο τέλος καθώς η επιχείρηση διάσωσής τους ολοκληρώθηκε με ασφάλεια.
Αυτόπτες μάρτυρες ειδοποίησαν αμέσως το Λιμενικό Σώμα αλλά όπως τόνισαν αν δεν υπήρχε άμεση ανταπόκριση από το πλήρωμα του σκάφους που βρισκόταν στην περιοχή, η κατάληξη θα μπορούσε να ήταν τραγική.
Δείτε επίσης:
- Ροδόπη: Πέθανε στο νοσοκομείο η 11χρονη που παρασύρθηκε με φουσκωτό – Χειροπέδες στους γονείς της
- Χαλκιδική: Ένα χρόνο μετά ακόμα εκκρεμεί η δικογραφία για τον πνιγμό 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης!
- Τραγωδία στην Χαλκιδική: Ανασύρθηκε 78χρονος χωρίς τις αισθήσεις του