Αίσιο τέλος είχε το πρωτοφανές περιστατικό που εκτυλίχθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), όταν 31χρονος ασθενής απέδρασε από την Ψυχιατρική Κλινική, προκαλώντας αναστάτωση σε προσωπικό, ασθενείς και αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός που κατάγεται από ορεινό χωριό του Ηρακλείου, βρισκόταν σε κατάσταση παροξυσμού. Υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, κατάφερε να ξεφύγει από την επιτήρηση του προσωπικού και να βγει από το χώρο της κλινικής, φτάνοντας μέχρι το πάρκινγκ του νοσοκομείου.
Εκεί, τη στιγμή που μία γυναίκα ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό της, με την πόρτα ανοιχτή, ο 31χρονος την απώθησε, μπήκε στο όχημα και απομακρύνθηκε με ταχύτητα. Η γυναίκα, σοκαρισμένη, ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία, ενώ κινητοποιήθηκαν και στελέχη της Ψυχιατρικής Κλινικής.
Η ίδια, μέσα στο όχημα είχε άφησει μέσα στην ταραχή της το κινητό τηλέφωνο της, γεγονός που αποδείχθηκε καθοριστικής σημασίας για τον εντοπισμό του 31χρονου. Οι αστυνομικές αρχές αξιοποίησαν το στίγμα της συσκευής για να παρακολουθήσουν την πορεία του οχήματος.
Μάλιστα, λόγω της ευαίσθητης κατάστασης του δράστη, οι αστυνομικοί αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε άμεση καταδίωξη, αποφεύγοντας έτσι να θέσουν σε κίνδυνο τόσο τον ίδιο όσο και διερχόμενους οδηγούς. Αντ’ αυτού, ακολούθησαν διακριτικά τη διαδρομή που υπέδεικνε η γεωεντοπισμένη θέση του κινητού.
Η παρακολούθηση οδήγησε τελικά στο χωριό καταγωγής του 31χρονου, όπου και εντοπίστηκε, με τους αστυνομικούς να τον ακινητοποιούν χωρίς να σημειωθεί περαιτέρω ένταση.
Επέστρεψε στο ΠΑΓΝΗ
Ο άνδρας μεταφέρθηκε εκ νέου στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, συνοδεία αστυνομικών, όπως προέβλεπε η εισαγγελική παραγγελία βάσει της οποίας είχε οδηγηθεί εκεί νωρίτερα την ίδια ημέρα. Το όχημα παραδόθηκε στην ιδιοκτήτριά του, η οποία –αν και ταραγμένη– δεν τραυματίστηκε.
Το περιστατικό, που προκάλεσε ανησυχία και έντονη κινητοποίηση, έληξε χωρίς τραγικές συνέπειες, ωστόσο εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τα μέτρα ασφαλείας και την επιτήρηση σε ευάλωτους ασθενείς.
Δείτε επίσης:
- Συναγερμός στο ΠΑΓΝΗ: 14χρονος στη ΜΕΘ Παίδων με μηνιγγίτιδα
- Χανιά: Στη ΜΕΘ παραμένει το 14 μηνών μωρό που έπεσε από το μπαλκόνι
- Στα «κάγκελα» οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ για το νέο πειθαρχικό δίκαιο – Η οργισμένη ανακοίνωσή τους