Αποκαλυπτική η Eurostat για μια ακόμη φορά. Η Ελλάδα είναι στις πρώτες θέσεις για τους λάθος λόγους! Φιγουράρει ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, με ποσοστό 34,6%, που στερούν από τους πολίτες ένα κανονικό γεύμα με κρέας, ψάρι ή ισοδύναμο χορτοφαγικό πιάτο μέρα παρά μέρα.
In 2024, 8.5% of the EU population were unable to afford a meal containing meat, fish or a vegetarian equivalent every second day. 🍽
Highest shares in:
🇧🇬Bulgaria (18.7%)
🇸🇰Slovakia (17.1%)Lowest in:
🇨🇾Cyprus (1.2%)
🇮🇪Ireland (1.8%)Learn more 👉https://t.co/le5Ev4dvNn pic.twitter.com/CQ3qsA8D08
— EU_Eurostat (@EU_Eurostat) August 28, 2025
Ειδικότερα:
Σύμφωνα με την Eurostat, το 2024, το 8,5% του πληθυσμού της ΕΕ δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει ένα κανονικό και πλήρες γεύμα, ποσοστό χαμηλότερο κατά 1,0 ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με το 2023 (9,5%).
Το ποσοστό ήταν σημαντικά υψηλότερο για τα άτομα που κινδυνεύουν από φτώχεια, στο 19,4%, από ό,τι για τα άτομα που δεν κινδυνεύουν (6,4%).
Σε εθνικό επίπεδο, το υψηλότερο ποσοστό ατόμων που κινδυνεύουν από φτώχεια και δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα σωστό γεύμα καταγράφηκε στην Σλοβακία (39,8%), ακολουθούμενη από Βουλγαρία (37,7%) και Ουγγαρία (37,3%).
Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν σε Κύπρο (3,5%), Ιρλανδία και Πορτογαλία (και οι δύο 5,1%).
Η κατάσταση στην Ελλάδα
To ποσοστό στέρησης βασικών αγαθών πιέζουν τα ελληνικά νοικοκυριά και συνθλίβουν τα πιο ευάλωτα. Το ποσοστό ελλιπούς πρόσβασης σε γεύμα στην Ελλάδα βρίσκεται στο 34,6%. Η ακρίβεια στα τρόφιμα και η διαρκής άνοδος του κόστους ζωής δυσχεραίνουν διαρκώς την απόκτηση ενός απλού, καθημερινού πιάτου με πρωτεΐνη.
Δείτε επίσης:
- Μαντέψτε σε ποια χώρα της ΕΕ οι εργαζόμενοι δούλευαν πάνω από 49 ώρες εβδομαδιαίως το 2024
- Ακριβότερα φρούτα το καλοκαίρι: Δείτε πόσο κοστίζουν ροδάκινα, νεκταρίνια και αχλάδια
- Eurostat: Τεράστια απόκλιση από τον μέσον όρο στην ΕΕ ο μισθός στην Ελλάδα
ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ , ΓΑΛΛΙΑ, ΕΝΩ Η ΚΥΠΡΟΣ ΦΥΣΑΕΙ ΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ….ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ Η EUROSTAT ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ
Αυτή η Eurostat τι έχει πάθει τώρα τελευταία και συνέχεια βγάζει ανακοινώσεις κατά της κυβέρνησης? Προβοκάτσια κατά της κυβέρνησης των άριστων είναι όλα αυτά. Μη μασάς Μητσοτάκη, συνέχισε απτόητος τη καταστροφη,σε ζηλεύουν όλοι για το επιτυχημένο σου έργο.