Μετά την Σαντορίνη, σειρά είχε το νησί της Κω για το «ντου» των ανθρώπων της ΑΑΔΕ για να εντοπίσουν πιθανά «λαβράκια».
Η δράση επικεντρώθηκε σε ημερόπλοια, που εκτελούν καθημερινά μίνι κρουαζιέρες σε παραθαλάσσιες περιοχές της Κω και προς τα γειτονικά νησιά, Ψέριμο και Κάλυμνο.
Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, προερχόμενοι από υπηρεσίες εκτός Κω, επιβιβάστηκαν σε ημερόπλοια, παριστάνοντας τους τουρίστες, αγοράζοντας εισιτήρια είτε διαδικτυακά είτε με μετρητά.
Κατά τη διάρκεια των διαδρομών, παρακολουθούσαν τη χρήση ταμειακών και POS και κατέγραφαν τη διαδικασία έκδοσης αποδείξεων. Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της κρουαζιέρας, αποκάλυψαν την ιδιότητά τους, παρουσίασαν υπηρεσιακές ταυτότητες και εντολές ελέγχου και προχώρησαν στον καταλογισμό παραβάσεων.
Τι έπιασαν στις δαγκάνες τους
Συνολικά ελέγχθηκαν 8 ημερόπλοια. Σε 6 εξ αυτών διαπιστώθηκαν παραβάσεις, με ποσοστό παραβατικότητας 75% και επί του πλήθους των ελέγχων.
Οι παραβάσεις αυτές περιελάμβαναν:
- Μη έκδοση εισιτηρίων σε επιβάτες
- Μη έκδοση αποδείξεων για πωλήσεις αναψυκτικών και καφέδων
- Απόκρυψη τζίρου και εσόδων
Δείτε επίσης:
- Τεκμήρια διαβίωσης: Όλες οι αλλαγές από το 2026
- Τι αλλάζει στα μισθωτήρια από το 2026 για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές
- Έκθεση ΟΑΣΑ: Η Ελλάδα βυθίζεται στην ακρίβεια – Βουτιά 1,9% στο εισόδημα των νοικοκυριών το 2025