ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΚρατήρας στο Αγρίνιο: «Παραμένει μεγάλη η πιθανότητα σοβαρότερης καταστροφής» λέει ο Ευθύμιος Λέκκας

Κρατήρας στο Αγρίνιο: «Παραμένει μεγάλη η πιθανότητα σοβαρότερης καταστροφής» λέει ο Ευθύμιος Λέκκας

Κάλεσε τους κατοίκους να είναι σε εγρήγορση

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας αναφορικά με το περιστατικό με το άνοιγμα κρατήρα στο χωριό Φυτειές του Αγρινίου σημείωσε πως συνδέεται με έντονα υδρομετεωρολογικά και γεωδυναμικά φαινόμενα, όπως κατολισθήσεις και καθιζήσεις.

Πετρώματα που διαβρώνονται πολύ εύκολα

Σημείωσε παράλληλα πως η συγκεκριμένη περιοχή έχει πετρώματα με εύκολη διάβρωση με αποτέλεσμα να υπάρχουν και να παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα.

«Το φαινόμενο αυτό δεν είναι σπάνιο. Εκδηλώνεται κατά καιρούς σε όλη τη ζώνη, από το Αιτωλικό μέχρι και την Αμφιλοχία και παρόμοια περιστατικά – όπως αυτό στη Λέσβο, όπου αποκολλήθηκε βράχος, προκαλούνται από έντονες βροχοπτώσεις.

Στην περίπτωση της Αιτωλοακαρνανίας, ο κρατήρας δεν προκάλεσε ζημιές σε κοντινά σπίτια, τα οποία κατοικούνται κανονικά. Ωστόσο, η πιθανότητα σοβαρότερης καταστροφής σε ανάλογες συνθήκες παραμένει αυξημένη» ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Οι κάτοικοι να είναι σε εγρήγορση

Κάλεσε τους κατοίκους να είναι σε εγρήγορση και να παρακολουθούν προσεκτικά πιθανές ρωγμές.

«Εάν παρατηρηθούν ρωγμές σε κτίρια, πεζοδρόμια ή δρόμους, τότε αυτό μπορεί να σημαίνει την έναρξη του φαινομένου». Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ επισήμανε την ανάγκη καθιέρωσης θεσμικού ελέγχου της στατικότητας όλων των κτιρίων της χώρας.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης