Σοκ στην τοπική κοινωνία του Φλαμουλίου Τρικάλων μετά τη δολοφονία μιας 54χρονης, που σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας–νεκροτομής κατέληξε από στραγγαλισμό.
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, στο θύμα βρέθηκε αίμα στα μάτια και στα αυτιά, γεγονός που, όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, υποδηλώνει ότι η παθολογική αιτία θανάτου ήταν ασφυκτική — ο δράστης φέρεται να τύλιξε γύρω από τον λαιμό της μια πετσέτα και να την κράτησε σφιχτά για αρκετά λεπτά πριν εκείνη ξεψυχήσει.
Ο 18χρονος γιος της, λίγη ώρα μετά το περιστατικό, κάλεσε την Αστυνομία και ομολόγησε την πράξη του.
Κατά την προφορική του κατάθεση στους αστυνομικούς, ο νεαρός φέρεται να ισχυρίστηκε ότι η σχέση με τη μητέρα του ήταν προβληματική και ότι την θεωρούσε υπεύθυνη για χρόνια κακής μεταχείρισης — ισχυρισμοί που περιλαμβάνουν καταγγελίες για παραμέληση και προσωπικές διαφοροποιήσεις στη συμπεριφορά της. Σε ορισμένα ρεπορτάζ αποδίδονται και λόγια του όπως «ήθελα πάντα να τη σκοτώσω», ενώ φέρεται να ανέφερε ότι είχε σκεφτεί το έγκλημα από καιρό. Μάλιστα φέρεται να ανέφερε «Δεν με πρόσεχε…» κατά την ομολογία του ο 18χρονος μητροκτόνος.
Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο δράστης είναι μαθητής ΕΠΑΛ, ζει με τον πατέρα του και επισκεπτόταν τη μητέρα του σπανίως λόγω των εντάσεων στη σχέση τους—στο περιβάλλον υπάρχουν μαρτυρίες γειτόνων και συγγενών που επιβεβαιώνουν προβλήματα στη σχέση μητέρας–γιου, χωρίς όμως προηγούμενη δημόσια καταγραφή τέτοιων ακραίων προθέσεων.
Ο νεαρός αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα την Παρασκευή για την απολογία του, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για την εξακρίβωση όλων των περιστατικών, του ακριβούς χρονικού πλαισίου και τυχόν άλλων στοιχείων που σχετίζονται με το έγκλημα.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονη συγκίνηση και συζητήσεις για ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας, ψυχικής υγείας και σχολικού εκφοβισμού, καθώς σε κάποια ρεπορτάζ τοπικών ΜΜΕ επισημαίνεται ότι ο 18χρονος δέχονταν πιέσεις και εκφοβισμό από συμμαθητές του λόγω της οικογενειακής κατάστασης. Οι Αρχές επισημαίνουν ότι όλα τα στοιχεία θα αξιολογηθούν στο πλαίσιο της δικαστικής διαδικασίας.
*Φωτογραφία Screenshot
Δείτε επίσης:
- Τρίκαλα: Γυναικοκτονία by Proxy – Δολοφονία διά αντιπροσώπου
- Σοκ στα Τρίκαλα: 18χρονος έπνιξε την μητέρα του με πετσέτα