Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και πνευματικής κατάνυξης, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου η υποδοχή της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Παγούσαινας από την Παρπαριά, στη Μητρόπολη Χίου, στο πλαίσιο του Αρχιερατικού Εορτασμού των Πολιούχων Αγίων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου.
Η εικόνα, στολισμένη με δύο καμένα κλαδιά από την πυρόπληκτη Αμανή, έγινε δεκτή με ιδιαίτερο σεβασμό, καθώς συμβολίζει την πίστη, την αναγέννηση και την ελπίδα των κατοίκων του νησιού που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.
«Μέσα από τα καμένα της Αμανής θα βλαστήσει και πάλι η ζωή», τόνισε συγκινημένος ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, προσθέτοντας:
«Κάθε φορά που δύει ο ήλιος στο βορειοδυτικό μέρος του νησιού μας, ο Θεός θα τον ανατείλει ξανά, για να έχουν τα χωριά μας το φως».
Σύμφωνα με το ChiosIn.gr η συμβολική παρουσία των καμένων κλαδιών πάνω στην εικόνα της Παναγίας έγινε δεκτή από πλήθος πιστών που βρέθηκαν στη Μητρόπολη για να προσευχηθούν και να στείλουν ένα μήνυμα ελπίδας και πίστης: ότι η Αμανή θα ανθίσει ξανά.
*Φωτογραφία ChiosIn.gr
Δείτε επίσης:
- Ελληνική σημαία 150 τμ υψώθηκε στο λιμάνι της Χίου!
- Χίος: Σε σχεδόν δύο μήνες κάηκαν πάνω από 120.000 στρέμματα!




