«Αν θέλατε να ανακουφίσετε τον λαό, θα είχατε, επίσης, προχωρήσει στην πραγματική επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ώστε να ανέβουν και οι μισθοί και όχι αυτή την “μούφα” που ανακοίνωσε χθες η Νίκη Κεραμέως», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στη Βουλή.
Μάλιστα δήλωσε την στήριξή του στους αγρότες λέγοντας ότι «δικαιολογημένα οι βιοπαλαιστές αγρότες, οι κτηνοτρόφοι ξεκίνησαν να βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους και την ερχόμενη Κυριακή στήνουν τα πρώτα μπλόκα. Κλιμακώνουν τον αγώνα και διεκδικούν το αυτονόητο: Να παράγουν για να ζήσουν στον τόπο τους, να έχουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα».
«Ο αγώνας τους είναι δίκαιος και πρέπει να στηριχτεί αποφασιστικά από όλο τον ελληνικό λαό, κόντρα σε όποιον προσπαθήσει να σπείρει τη διχόνοια πάλι και τον γνωστό “κοινωνικό αυτοματισμό”», τόνισε ο γεν. γραμματέας του ΚΚΕ.
Κουτσούμπας για εργασιακά
Αναφερόμενος στα εργασιακά ο Δ. Κουτσούμπας επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι η υπουργός Εργασίας «είχε δίπλα της τους βιομηχάνους και για ντεκόρ αυτήν την θλιβερή, ξεπουλημένη ΠΑΣΟΚική ηγεσία της ΓΣΕΕ μαζί με άλλους γνωστούς ΠΑΣΟΚους».
«Είναι πρόκληση να βγαίνει και το ΠΑΣΟΚ, που είναι συνένοχο στο έγκλημα αυτό, το οποίο έχει συντελεστεί κατά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και να χαιρετίζει την κυβέρνηση της ΝΔ λέγοντας “καλώς τηνε κι ας άργησε”!», είπε ο Δ. Κουτσούμπας και συνέχισε: «κύριοι, του ΠΑΣΟΚ, είστε πραγματικά το μεγαλύτερο πλυντήριο αυτής της κυβέρνησης και αυτής της υπουργού, που πριν λίγες εβδομάδες μάλιστα νομοθετούσε τη 13ωρη εργασία – σκλαβιά, χρησιμοποιώντας πάλι ως άλλοθι δικούς σας συνδικαλιστές!».
Δείτε επίσης:
Ιστορική κοινωνική συμφωνία κυβέρνησης – εθνικών εταίρων για τις συλλογικές συμβάσεις

