Κλειστά θα είναι τα σχολεία σε αρκετές περιοχές της χώρας αύριο, Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου εξαιτίας της κακοκαιρίας Byron που αναμένεται να «σαρώσει» την χώρα.
Στην Αττική σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.
«Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά και κατόπιν εκτεταμένης διαβούλευσης με την Πολιτική Προστασία και την ΕΜΥ, την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Λεκανοπεδίου, ενόψει του κύματος κακοκαιρίας Byron» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Κλειστά σχολεία στην υπόλοιπη Ελλάδα
Επίσης κλειστά σχολεία θα υπάρχουν στον δήμο Καρύστου στη Νότια Εύβοια, στην Σαντορίνη και στο δήμο Δίου-Ολύμπου.
Ο δήμος Κατερίνης εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας για το κλείσιμο των σχολείων λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.
«Με απόφαση του αρμόδιου αντιδημάρχου Κατερίνης, Γεώργιου Κοκαβίδη ανακοινώνεται ότι: τα σχολεία και των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης σε όλες τις δημοτικές ενότητες (Κατερίνης, Πέτρας, Πιερίων, Παραλίας, Κορινού, Ελαφίνας) θα είναι κλειστά αύριο Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου, λόγω έντονων καιρικών συνθηκών.
Τόσο σήμερα το απόγευμα, όσο και αύριο Παρασκευή (απόγευμα), κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες που λειτουργούν σε νυκτερινή βάρδια.
Επίσης, αύριο δεν θα λειτουργήσουν και οι Δημοτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί».
Την ίδια στιγμή δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στη Ρόδο, στην Τήλο, την Σύμη και το Καστελόριζο.
Δείτε επίσης:
Κακοκαιρία Byron: Απανωτά 112, δρόμοι «χείμαρροι», κατολισθήσεις και απαγορεύσεις κυκλοφορίας
112 σε Ανατολική Μάνη και Ευρώτα – Πλημμύρισε χωριό
Κακοκαιρία Byron: Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Πού θα έχει επικίνδυνα φαινόμενα

