Την απαγωγή του Νικολάς Μαδούρο πραγματοποίησε η αιχμή του δόρατος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων: η Delta Force. Επικεφαλής της ελίτ αυτής ομάδας φέρεται να είναι ο Συνταγματάρχης Chris Countouriotis, όπως αποκάλυψε Αμερικανός δημοσιογράφος, ο οποίος τώρα δέχεται απειλές κατά της ζωής του!
Παρότι λίγες πληροφορίες για την στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα έχουν γίνει γνωστές, δεν αμφισβητείται ότι η Delta εκτέλεσε την αποστολή, έχοντας διοικητή τον ελληνικής (πιθανότατα) καταγωγής Συνταγματάρχη.

Ποιος είναι ο Chris Countouriotis
Το βιογραφικό του από το Πρόγραμμα Counterterrrorism and Public Policy Fellowship του Duke Sanford:
Ο Συνταγματάρχης Chris Countouriotis είναι αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού από το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια.
Διορίστηκε Αξιωματικός του Σώματος Ιατρικών Υπηρεσιών το 2004 και μετατέθηκε στο Πεζικό το 2006. Έχει περάσει τα τελευταία 16 χρόνια σε μονάδες της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ.
Έχει μεγάλη εμπειρία δουλεύοντας με κοινές, διατμησιακές και διεθνείς συνεργάτες και έχει υπηρετήσει πολλές φορές σε όλη την Αφρική, την Κεντρική Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Ο Chris Countouriotis απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Οργανωσιακή Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια και έλαβε το πτυχίο του από το Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο.
Ο Chris και η σύζυγός του, Michelle, η οποία υπηρέτησε για 21 χρόνια στον Στρατό, μεγαλώνουν 5 κόρες.
Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του Chris περιλαμβάνουν την πολιτική εθνικής ασφάλειας, τον άτακτο πόλεμο και την ανάπτυξη και εκπαίδευση ηγετών.
Απειλές κατά του δημοσιογράφου που αποκάλυψε την ιδιότητα του Chris Countouriotis
Την δημόσια αποκάλυψη της ιδιότητας του Chris Countouriotis έκανε ένας δημοσιογράφος/συγγραφέας, ο Σεθ Χαρπ, ο οποίος έκτοτε δέχεται συνεχείς άμεσες και έμμεσες απειλές κατά της ζωής του.

Μετά από το… τσουνάμι σχολίων και απειλών, ο Χαρπ αναγκάστηκε να σβήσει την σχετική ανάρτησή του για τον ελληνικής καταγωγής Συνταγματάρχη, αλλά και να «κλειδώσει» το δημόσιο προφίλ του.
Όπως αναφέρουν μάλιστα οι χρήστες που τον απειλούν και τον υβρίζουν, τον κατηγορούν «για το έγκλημα της αναφοράς του Συνταγματάρχη ως διοικητή της Δύναμης Δέλτα (Delta Force) – και ως εκ τούτου του ηγέτη των δυνάμεων που απήγαγαν τον Νικολάς Μαδούρο».
Η Delta Force εν δράσει στη Βενεζουέλα
Δείτε επίσης:
- Delta Force: Η αιχμή του δόρατος του Στρατού των ΗΠΑ
- Νικολάς Μαδούρο: Πώς οι άνδρες της Delta Force έφτασαν δίπλα του σε χρόνο μηδέν
- Αυστηρό μήνυμα Ρούμπιο με πολλούς αποδέκτες – «Αυτό είναι το Ημισφαίριό μας»
- Τραμπ κατά πάντων: «Και η Κολομβία είναι άρρωστη» – Τι είπε για Κούβα, Ιράν, Γροιλανδία
- Σίλια Φλόρες & Ντέλσι Ροντρίγκες: Οι γυναίκες πίσω από τον Μαδούρο και η σκιώδης εξουσία τους
- Τρέμουν σε Γροιλανδία και Δανία μετά την εισβολή των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα


το συχνά
το οτι εισαι Ελληναςαποφασισα να σου γραψω αυτα .Δεν επρεπε να γινει αυτη η απαγωγη ‘ μπορεις να μου πεις οτι θελεις αλλα ειναι μεγα λαθος προεδρο χωρας! της οποιας διποτε χωρας, για το οτι διποτε κιαν ειναι πλεγμενος! ειναι ο εκλελεγμενος προεδρος της Βενεζουελας ,της πλουσιοτερης χωρας σε αυτον τον πλανιτη σε αποθεματα περτελαιου.
ειμαι ελληνας οπως και εσυ,τωλμω σε ολα ,εχω φερει ολες μου τις αποστολες εις περας,αλλα ποτε δεν θα εκανα αυτο που εκανες εσυ, φιλακια με αγαπη.
να τον φωνάξει η εγκληματική συμμορια άμεσα, γιατι θα τον χρειαστεί για να τους φυγαδευσει …σύντομα.
Η δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκος Μητσοτάκης ότι «δεν είναι η ώρα να σχολιάσουμε τη νομιμότητα» δεν είναι διπλωματική σύνεση. Είναι πολιτική οπισθοχώρηση. Και η υπεράσπισή της από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλος Μαρινάκης συνιστά θεσμική ελαφρότητα με εθνικό κόστος.
Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να μιλά για το διεθνές δίκαιο «όποτε τη βολεύει». Δεν είναι υπερδύναμη. Είναι μια χώρα που στηρίζει την άμυνά της αποκλειστικά στη νομιμότητα, την κυριαρχία και τη μη επέμβαση. Όταν η ίδια η κυβέρνηση δηλώνει ότι η νομιμότητα δεν είναι προτεραιότητα «αυτή τη στιγμή», στέλνει ένα μήνυμα επικίνδυνο: ότι οι κανόνες είναι διαπραγματεύσιμοι.
Η απόπειρα να παρουσιαστεί ως «ανεύθυνη» η αναφορά στην Κύπρο ή την Ουκρανία είναι παραπλανητική. Δεν πρόκειται για εξίσωση καταστάσεων, αλλά για κοινή νομική αρχή. Αν δεχθείς ότι μπορεί να παρακαμφθεί η κυριαρχία ενός κράτους επειδή ο ηγέτης του δεν είναι αρεστός, τότε έχεις μόλις αποδυναμώσει όλα τα επιχειρήματα της Ελλάδας απέναντι σε εισβολές, κατοχές και αυθαίρετες επεμβάσεις.
Το επιχείρημα ότι «η Βενεζουέλα δεν αναγνωρίζεται» είναι απλώς λάθος. Το κράτος αναγνωρίζεται πλήρως. Η αμφισβήτηση αφορά τη δημοκρατική νομιμοποίηση της κυβέρνησης — και αυτό δεν παρέχει καμία νομική άδεια για αυθαιρεσίες. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, τότε το διεθνές σύστημα θα είχε ήδη καταρρεύσει.
Η εξωτερική πολιτική δεν είναι άσκηση επικοινωνιακής διαχείρισης ούτε αγώνας εντυπώσεων προς συμμάχους. Όταν η Ελλάδα σωπαίνει για τη νομιμότητα, δεν δείχνει ρεαλισμό. Δείχνει αδυναμία.
Οταν αναλαμβανεις μια θεση θα πρεπει να αναλαμβανεις τις ευθυνες αλλα και τις συνεπειες αυτης. Επομενως αν κανεις κατι που το θεωρεις σωστο δεν θα πρεπει να κρυβεσαι και να φοβασαι απο την δημοσιευση του ονοματος σου. Εκτος αν δεν κανεις σωστα και καλα πραγματα.
Και με τι επώνυμο ε ; Αυτό και αν είναι φάρσα της ιστορίας. Να έχεις το επώνυμο ενός από τους οπλαρχηγούς της Επανάστασης που κατόπιν αποτέλεσε προδότη των ιδεών του και της πατρίδας του και πρωτοστάτησε στον εθνικό διχασμό.
Σκατόφαρα ελληνόφωνοι και εδώ και αλλαχού…
Ρε πατριωτη , ελα και εδω καμια βολτα , να ψωνησεις
όποια πέτρα και εάν σηκώσεις Έλληνα θα βρεις …….