Δεν χρειάστηκε να κουραστεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην πρεμιέρα του στο Qatar Open. Νίκησε σε 84’ τον καλύτερο Αφρικανό τενίστα, τον Τυνήσιο Μοέζ Εσταργκουί με 2-0 σετ (6-4, 6-4) σε 84’ και πέρασε στον επόμενο γύρο.
Η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής αφού ο αντίπαλός του βρίσκεται στο Νο 135 με τον Στέφανο το Νο 33.
Τα δύσκολα αρχίζουν τώρα αφού αύριο Τετάρτη (η ώρα θα καθοριστεί αργότερα) τον περιμένει ο Ρώσος Ντανίλ Μεντβέντεφ (Νο.11).
Το πρόβλημα για τον Τσιτσιπά δεν είναι μόνο η διαφορά των θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά η άνεση που έχει ο Μεντβέντεφ να… παίζει με το μυαλό του Έλληνα πρωταθλητή.
Πολλές φορές στο παρελθόν έχουν συγκρουστεί, μιλούν και οι δύο ρωσικά, ο Στέφανος λόγω της μητέρας του και γενικά είναι ένας αντίπαλος που του δημιουργεί προβλήματα. Απόδειξη και το 10-4 υπέρ του Ρώσου στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.
Ο Μεντβέντεφ νίκησε στη δική του πρεμιέρα 2-0 σετ τον Κινέζο Τζέρι Σανγκ.
Up and running 🏃♂️ @stefanos defeats Echargui 6-4, 6-4 to move into Round 2 #QatarExxonMobilOpenpic.twitter.com/M2hiDdMllA
— ATP Tour (@atptour) February 17, 2026







