Σύμφωνα με την El Pais, η ισπανική κυβέρνηση διέψευσε τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα σχετικά με πιθανή στρατιωτική συνεργασία της Ισπανίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πηγές από τη Moncloa αρνήθηκαν κατηγορηματικά ότι η Ισπανία πρόκειται να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε στρατιωτική συνεργασία, απαντώντας στις δηλώσεις της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Καρολάιν Λίβιτ, η οποία νωρίτερα είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η Ισπανία θα μπορούσε να εμπλακεί σε σχετικές επιχειρήσεις.
Η κυβέρνηση υπογράμμισε ότι οι δηλώσεις αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και τόνισε ότι η Ισπανία παραμένει προσηλωμένη σε διπλωματικές πρωτοβουλίες και συνεργασίες ειρηνικής φύσης, χωρίς συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις που θα την έθεταν σε άμεση εμπλοκή με συγκρούσεις στο εξωτερικό.
Η El Pais σημειώνει ότι η αντίδραση της Moncloa έρχεται σε μια περίοδο έντονης διεθνούς ανησυχίας για στρατιωτικές συμμαχίες και επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή και ότι η ισπανική κυβέρνηση επιδιώκει να διατηρήσει σαφή θέση αποχής από στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράν.
*Φωτογραφία αρχείου
Δείτε επίσης:
- Τραμπ για Ισπανία: «Κόβουμε κάθε εμπορική σχέση! Φέρθηκε απαίσια» – Ρεζίλεψε και τον Στάρμερ
- Ιράκ: Η πρεσβεία των ΗΠΑ καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να το εγκαταλείψουν αμέσως
- ΗΠΑ: «Όταν οι λύκοι ντύνονται πρόβατα» – Καταδίκη της βίας από την Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν







