Μάστορας-ρομπότ δίνει τα σωστά εργαλεία και σηκώνει βαριά αντικείμενα (video)

Must Read

Τέλος στο κοψομέσιασμα και μάλιστα χωρίς πολλά πολλά λόγια. Μεγάλη εταιρία τεχνολογίας δημιούργησε ένα ρομπότ που μπορεί να αναγνωρίσει πότε κάποιος χρειάζεται βοήθεια και παρεμβαίνει δίνοντάς του το σωστό εργαλείο ή βοηθώντας με την άρση κάποιου βάρους.

Ήδη το ρομπότ αυτό δοκιμάζεται σε μια μεγάλη αποθήκη της Ocado Technology στην Αγγλία και οι υπεύθυνοι έχουν εντυπωσιαστεί από τη μεγάλη του δύναμη. Σε ένα από τα τεστ χρειάστηκε να βγάλει μια βαριά μεταλλική πλάκα από ύψος που ξεπερνά αυτό ενός άνδρα μέτριου αναστήματος.

Ένας άνθρωπος θα δυσκολευόταν να κρατήσει την πλάκα για πάνω από δυο τρία λεπτά, αλλά το ρομπότ το έκανε με παροιμιώδη άνεση και έδωσε τη δυνατότητα στον εργάτη να αφαιρέσει τα μπουλόνια χωρίς πολλούς και κουραστικούς χειρισμούς, αφού το ρομπότ το κρατούσε στο κατάλληλο ύψος για πολλή ώρα.

Το ρομπότ συνεργάτης είναι αποτέλεσμα του πρότζεκτ SecondHands, στο οποίο συμμετέχουν, εκτός από την Ocado, ερευνητές από τέσσερα πανεπιστήμια της Ευρώπης και χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. Το πρότζεκτ αυτό ολοκληρώθηκε στις 4 Μαΐου και παρά το γεγονός ότι το ρομπότ απέχει από το να αποτελεί κομμάτι του βασικού εξοπλισμού σε εργασιακούς χώρους, οι ερευνητές νιώθουν ότι έχουν κάνει σημαντική πρόοδο, αφού κατάφεραν να φέρουν κοντά ρομποτικούς βραχίονες και χέρια, συστήματα όρασης και αναγνώρισης φωνής, «κουμπώνοντάς» τα όλα μαζί με την τεχνητή νοημοσύνη.

«Το ARMAR-6 μπορεί να κατανοήσει πολλά και να ρωτήσει ακόμα και εξειδικευμένα πράγματα, όπως “τι εργαλείο χρειάζεσαι;”» τονίζει ο Γκράχαμ Ντίκον της εταιρίας Ocado Technology, προσθέτοντας ότι οι γνωστικές και λεκτικές του ικανότητες το καθιστούν πολύ διαδραστικό και μάλιστα με φυσικό τρόπο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This