Ένα νέο κεφάλαιο στη σκληρή διπλωματική κόντρα ανάμεσα στο Ισραήλ και την Ισπανία καταγράφηκε χθες Σάββατο (11/4), στη μικρή ισπανική πόλη Ελ Μπούργκο κοντά στη Μάλαγα, όπου οι ντόπιοι… ανατίναξαν ένα γιγάντιο ομοίωμα του Μπενιαμίν Νετανιάχου!
Το ομοίωμα φέρεται να περιείχε περίπου 13,9 κιλά εκρηκτικών, με τους αυτοδίδακτους «πυροτεχνουργούς» να προχωρούν στην ελεγχόμενη έκρηξη του ομοιώματος μπροστά στα μάτια των κατοίκων, αλλά και των τουριστών, κάποιοι εκ των οποίων, μάλιστα, επευφημούσαν, με τους περισσότερους να καταγράφουν το σπάνιο αυτό θέαμα με τα κινητά τους.
Netanyahu threatened Spain yesterday ..
Today, Netanyahu’s effigy is being burned in Spain, 🔥 People are calling this royal president the biggest terrorist on this earth. pic.twitter.com/gYuMSBxxed— Iranian Force (@MrImranPk) April 11, 2026
«Αντισημιτικό μίσος»
Πληροφορούμενο το εν λόγω περιστατικό, το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ αντέδρασε άμεσα, χαρακτηρίζοντας σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X τη συγκεκριμένη πράξη «αντισημιτικό μίσος που προκύπτει από τη συστηματική υποκίνηση της κυβέρνησης του Πέδρο Σάντσεθ».
Από την πλευρά του, πηγή του Υπουργείου Εξωτερικών της Ισπανίας απάντησε στους Ισραηλινούς, υποστηρίζοντας πως «η ισπανική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να καταπολεμά τον αντισημιτισμό και κάθε μορφή μίσους ή διακρίσεων. Ως εκ τούτου, απορρίπτουμε πλήρως κάθε υπαινιγμό που υποδηλώνει το αντίθετο».
Δείτε επίσης:
- Σάντσεθ: Πρότεινε την άμεση αναστολή της συμφωνίας συνεργασίας ΕΕ-Ισραήλ
- Νετανιάχου σε Ισπανία: «Θα πληρώσετε άμεσο τίμημα – Δυσφημίσατε τους στρατιώτες μας»







