11-7-2020

Οι Τούρκοι επιβεβαίωσαν ότι ετοιμάζουν ρεσάλτο νοτίως της Κρήτης τον Ιούλιο

Άλλη μία ηχηρή επιβεβαίωση του newsbreak.gr

Την ώρα που συντελούνται τα γεγονότα στον Έβρο το newsbreak.gr είχε αποκαλύψει ότι η τουρκική κλιμάκωση δεν είναι ούτε παροδική, ούτε θα έμενε στο συγκεκριμένο σημείο αμφισβήτησης των συνόρων. Αντίθετα, γράψαμε συγκεκριμένα πως τον Ιούλιο η Τουρκία ετοιμάζει εισβολή στην ελληνική ΑΟΖ νοτίως της Κρήτης, βασιζόμενη στο παράνομο μνημόνιο που έχει υπογράψει με την κυβέρνηση μειοψηφίας την οποία ελέγχει, στη Λιβύη.

Η πρωτοφανής αυτή η πρόκληση λοιπόν επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον υπουργό ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντιονμέζ, ο οποίος μιλώντας σε Φόρουμ, το κορυφαίο μάλιστα ενεργειακό φορτίο της Τουρκίας, προανήγγειλε την έναρξη ερευνών βάσει του συμφωνητικού Τουρκίας – Λιβύης τις οποίες τοποθέτησε εντός του ερχόμενου Ιουλίου!

Όπως μάλιστα πολύ σωστά παρατηρεί ο Κώστας Βενιζέλος στον Φιλελεύθερο της Κύπρου, η Τουρκία χρησιμοποιεί ακριβώς την ίδια τακτική που εφαρμόζει και στην Κύπρο για να παραβιάζει την κυπριακή ΑΟΖ. Δηλαδή, όπως επικαλείται δήθεν αδειοδότηση από το ψευδοκράτος ώστε να διενεργεί έρευνα και γεωτρήσεις υπέρ του, έτσι τώρα θα επικαλεστεί την συμφωνία που έχει κάνει με την κυβέρνηση μειοψηφίας της Λιβύης, ώστε να ισχυρίζεται ότι διενεργεί τις έρευνες για λογαριασμό της Λιβύης! Ψέματα στα ψέματα δηλαδή, από ένα κράτος που αποδεικνύεται ληστής, εισβολέας και δολοφόνος διαχρονικά.

Όπως τονίσαμε και εχθές όμως, η Ελλάδα οφείλει να αποτρέψει με κάθε τρόπο αυτή την ολέθρια για τα ελληνικά συμφέροντα εξέλιξη. Το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν κατατεθεί συντεταγμένες στον ΟΗΕ ως απάντηση των συντεταγμένων που κατέθεσε η Τουρκία, συνιστά ολέθριο λάθος. Το να φερθεί η Ελλάδα με την ίδια ολιγωρία που φέρθηκε στον Έβρο, θα είναι εθνική ήττα. Νοτίως της Κρήτης ΔΕΝ πρέπει να υπάρξει ούτε η υπόνοια δημιουργίας τετελεσμένων. Αποτροπή πάση θυσία. Το γράφουμε τώρα για να μην ισχυρίζονται μετά ότι δεν γνώριζαν.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ