Οι Τούρκοι επιβεβαίωσαν ότι ετοιμάζουν ρεσάλτο νοτίως της Κρήτης τον Ιούλιο

Must Read

Άλλη μία ηχηρή επιβεβαίωση του newsbreak.gr

Την ώρα που συντελούνται τα γεγονότα στον Έβρο το newsbreak.gr είχε αποκαλύψει ότι η τουρκική κλιμάκωση δεν είναι ούτε παροδική, ούτε θα έμενε στο συγκεκριμένο σημείο αμφισβήτησης των συνόρων. Αντίθετα, γράψαμε συγκεκριμένα πως τον Ιούλιο η Τουρκία ετοιμάζει εισβολή στην ελληνική ΑΟΖ νοτίως της Κρήτης, βασιζόμενη στο παράνομο μνημόνιο που έχει υπογράψει με την κυβέρνηση μειοψηφίας την οποία ελέγχει, στη Λιβύη.

Η πρωτοφανής αυτή η πρόκληση λοιπόν επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον υπουργό ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντιονμέζ, ο οποίος μιλώντας σε Φόρουμ, το κορυφαίο μάλιστα ενεργειακό φορτίο της Τουρκίας, προανήγγειλε την έναρξη ερευνών βάσει του συμφωνητικού Τουρκίας – Λιβύης τις οποίες τοποθέτησε εντός του ερχόμενου Ιουλίου!

Όπως μάλιστα πολύ σωστά παρατηρεί ο Κώστας Βενιζέλος στον Φιλελεύθερο της Κύπρου, η Τουρκία χρησιμοποιεί ακριβώς την ίδια τακτική που εφαρμόζει και στην Κύπρο για να παραβιάζει την κυπριακή ΑΟΖ. Δηλαδή, όπως επικαλείται δήθεν αδειοδότηση από το ψευδοκράτος ώστε να διενεργεί έρευνα και γεωτρήσεις υπέρ του, έτσι τώρα θα επικαλεστεί την συμφωνία που έχει κάνει με την κυβέρνηση μειοψηφίας της Λιβύης, ώστε να ισχυρίζεται ότι διενεργεί τις έρευνες για λογαριασμό της Λιβύης! Ψέματα στα ψέματα δηλαδή, από ένα κράτος που αποδεικνύεται ληστής, εισβολέας και δολοφόνος διαχρονικά.

Όπως τονίσαμε και εχθές όμως, η Ελλάδα οφείλει να αποτρέψει με κάθε τρόπο αυτή την ολέθρια για τα ελληνικά συμφέροντα εξέλιξη. Το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν κατατεθεί συντεταγμένες στον ΟΗΕ ως απάντηση των συντεταγμένων που κατέθεσε η Τουρκία, συνιστά ολέθριο λάθος. Το να φερθεί η Ελλάδα με την ίδια ολιγωρία που φέρθηκε στον Έβρο, θα είναι εθνική ήττα. Νοτίως της Κρήτης ΔΕΝ πρέπει να υπάρξει ούτε η υπόνοια δημιουργίας τετελεσμένων. Αποτροπή πάση θυσία. Το γράφουμε τώρα για να μην ισχυρίζονται μετά ότι δεν γνώριζαν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This