ΕΚΤΑΚΤΟ: Βομβαρδισμός τουρκικών πλοίων στο λιμάνι της Τρίπολης στην Λιβύη

Must Read

Πριν από 1 ώρα περίπου σύμφωνα με πληροφορίες, αεροσκάφος MIG – 29 του εθνικού Λιβυκού στρατού βομβάρδισε μία τουρκική φρεγάτα καθώς και ένα τουρκικό εμπορικό πλοίο που βρίσκονταν στο λιμάνι της Τρίπολης στην Λιβύη. Την ίδια στιγμή ο εθνικός στρατός της Λιβύης που διοικείται από τον στρατάρχη Χαφτάρ, Με αιφνιδιαστική αντεπίθεση, ελευθέρωσε την στρατηγική περιοχή της Αλ Χέρας στα βόρεια της Γκαριάν και έκοψε την γραμμή ανεφοδιασμού των τούρκων μισθοφόρων από την Τρίπολη.

Αντεπίθεση Χαφτάρ στη Λιβύη μετά την οπισθοχώρηση

Αυτή η συντονισμένη επίθεση έρχεται μετά τις πληροφορίες που ήθελαν τον εθνικό στρατό της Λιβύης να οπισθοχωρεί, αφήνοντας έδαφος στους τούρκους μισθοφόρους. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες όμως, η υποχώρηση αυτή ήταν στρατηγικού χαρακτήρα, διότι οι δυνάμεις του Χαφτάρ ήταν αδύνατον να χτυπήσουν τους τούρκους μισθοφόρους όσο αυτοί  ήταν οχυρωμένοι στην Τρίπολη, προκειμένου να μην προκαλέσουν απώλειες στον άμαχο πληθυσμό. Να σημειωθεί ότι στα σύνορα με την Αίγυπτο εδρεύουν ήδη μαχητικά τύπου Μιράζ, τα οποία έχουν σταλεί από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προκειμένου να ενισχύσουν τον εθνικό στρατό της Λιβύης απέναντι στην Τουρκία.

Να σημειωθεί ότι στα σύνορα με την Αίγυπτο εδρεύουν ήδη μαχητικά τύπου Μιράζ, τα οποία έχουν σταλεί από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προκειμένου να ενισχύσουν τον εθνικό στρατό της Λιβύης απέναντι στην Τουρκία.

Τουρκικές απειλές για επίθεση

Αυτή η δράση του εθνικού στρατού της Λιβύης προκαλεί ευθέως την τουρκική αντίδραση, καθώς η Τουρκία είχε προειδοποιήσει πως σε περίπτωση που χτυπηθούν δυνάμεις της στην χώρα, θα προβεί σε στρατιωτική επέμβαση. Αυτό φυσικά κατά παράβαση όλων των αποφάσεων του συμβουλίου ασφαλείας, όπως η Τουρκία συνηθίζει. Αναμένουμε να δούμε εάν θα πραγματοποιήσει την απειλή της μετά από τις αιφνιδιαστικές επιθέσεις του εθνικού στρατού της Λιβύης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This