11-7-2020

Φοβούνται νέο «ντου» μεταναστών στον Έβρο! Ενίσχυση με 400 επιπλέον αστυνομικούς – Αυξάνονται οι περιπολίες

Την άμεση κινητοποίηση της ΕΛΑΣ προκάλεσαν οι απειλές της Τουρκίας για νέο κύμα προσφύγων στα σύνορα του Έβρου, με αποτέλεσμα την επείγουσα ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή.

Με διαταγή από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, στον Έβρο θα μετακινηθούν συνολικά 125 αστυνομικοί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι οποίοι θα ενισχύσουν τις περιπολίες, στις οποίες εξακολουθούν να συμμετέχουν 100 στελέχη της Frontex, ενώ αναμένεται να εκδοθεί και άλλη διαταγή, η οποία θα αφορά στη μετακίνηση 280 ανδρών των ΜΑΤ.

Αξίζει να αναφερθεί πως στη διαταγή γίνεται ξεκάθαρα λόγος για ενδεχόμενη μαζική είσοδο παράνομων μεταναστών, ενώ εξηγείται ότι η ενίσχυση αποφασίστηκε «στο πλαίσιο της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών στα ελληνοτουρκικά σύνορα και αποτροπής νέας ενδεχόμενης μαζικής εισόδου παράτυπων μεταναστών στη χώρα μας. Ενισχύουμε για εκτέλεση περιπολιών κατά απόσπαση ή προσωρινή μετακίνηση για όσους αστυνομικούς».

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, εξάλλου, η απόφαση για την έκδοση της διαταγής ελήφθη το βράδυ της Δευτέρας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς οι Αρχές φαίνεται ότι φοβούνται «επανάληψη» των όσων έγιναν στον Έβρο στις αρχές του περασμένου Μαρτίου.

  • Η διαταγή της ΕΛΑΣ:

διαταγη ελας

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ