Έκτακτο – βομβαρδίζουν τους τούρκους μισθοφόρους στην Λιβύη οι δυνάμεις του Χαφτάρ

Must Read

ΜΟΝΟ ΣΤΟ NEWSBREAK.GR

Τις τελευταίες τουλάχιστον 3 ώρες και μέχρι αυτή τη στιγμή, οι δυνάμεις του εθνικού στρατού της Λιβύης έχουν εξαπολύσει ανελέητο βομβαρδισμό στην Ταχούρα, ανατολικά της Τρίπολης, κατά των μισθοφόρων που υποστηρίζονται από την Τουρκία. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σημείο είχε στρατιωτικοποιηθεί πλήρως από τις τουρκικές δυνάμεις και χρησιμοποιείται ως κέντρο ανεφοδιασμού και αποθήκη πυρομαχικών για να ενισχύονται οι ισλαμιστές της Τρίπολης, με τουρκικά όπλα και πυρομαχικά προερχόμενα από την Μισράτα και το λιμάνι της Τρίπολης.

Στρατηγικός βομβαρδισμός τουρκικών στόχων

Ο βομβαρδισμός περιγράφεται ως ανελέητος, αλλά επιβεβαιώνει αυτό που γράψαμε χθες. Οι δυνάμεις του εθνικού στρατού της Λιβύης θέλουν να αποφύγουν αιματοχυσία μέσα στην Τρίπολη, καθώς είναι βέβαιον ότι θα κατηγορηθούν για σφαγή αμάχων. Είναι η προπαγάνδα που χρησιμοποιεί πάντα η Τουρκία απέναντι σε αυτούς που αντιστέκονται. Η στρατηγική υποχώρηση – όπως διαγράφεται – των δυνάμεων του Χαφτάρ, Ο χθεσινός βομβαρδισμός τουρκικών πλοίων στο λιμάνι της Λιβύης και τώρα η ισοπέδωση στην κυριολεξία αποθηκών πυρομαχικών στην Ταχούρα (χάρτης), φαίνονται μέρος συντονισμένης δράσεις. Οι φωτογραφίες είναι από την περιοχή, πριν από λίγο.

Ο ρόλος των ρώσων.

Επιπλέον δεν πρέπει να υποτιμούμε τον ρόλο της Ρωσίας στην περιοχή. Που όπως φάνηκε στην Συρία, δεν εγκαταλείπει πλέον περιοχές υψηλού ενδιαφέροντος. Χθες αποκαλύψαμε ότι η περιβόητη ταξιαρχία Βάγκνερ, οι ρώσοι μισθοφόροι δηλαδή, δεν εγκατέλειψαν ποτέ την Λιβύη. Παρά τις φήμες που πιθανόν να διακινούσαν οι ίδιοι αλλά και ο εθνικός στρατός της Λιβύης, προκειμένου να παρασύρουν τους ισλαμιστές εκτός Τρίπολης. Επίσης η παρέμβαση του ρωσικού ΥΠΕΞ Που άφησε επισταμένα πτώση της κυβέρνησης Σάρρατζ και δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας, δεν πρέπει να υποτιμηθεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This