Αλ. Στεφανής: «Θα αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή! Για κάθε δράση υπάρχει αντίδραση»

Must Read

Σε διαρκή εγρήγορση βρίσκονται οι Ενοπλες Δυνάμεις μας κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία, με φόντο τις κλιμακούμενες προκλήσεις της Αγκυρας.

Σε επιχειρησιακό επίπεδο, κατά το προηγούμενο τριήμερο υπήρξε έντονη κινητικότητα από ελληνικής πλευράς, καθώς ο υφυπουργός Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής πραγματοποίησε περιοδεία στον Εβρο, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, επισκέφθηκε το Αρχηγείο Στόλου και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Χ. Λαλούσης, πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη σε στρατιωτικές μονάδες σε Λάρισα και Τρίκαλα.

Ο κ. Στεφανής σε τηλεοπτική του συνέντευξη τόνισε ότι η χώρα μας προχωρά σε ενίσχυση των δυνάμεων στον Εβρο, ώστε να αντιμετωπιστούν τουρκικές προκλήσεις στα σύνορα. Όπως είπε:

«Μετά τη νίκη που πετύχαμε τον Μάρτιο η κυβέρνηση ανέλυσε την κατάσταση και βρήκε τομείς που θέλουν βελτίωση. Γι’ αυτόν τον λόγο, προσλαμβάνεται παραπάνω προσωπικό σε Ενοπλες Δυνάμεις (2.000 Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης), Αστυνομία – συνοριοφύλακες (400 για Εβρο και 800 για νησιά) και Λιμενικό (πάνω από 200)».

Σχετικά με την είδηση ότι χιλιάδες μετανάστες συγκεντρώθηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, τόνισε ότι «δεν είχαμε τίποτα από την άλλη πλευρά των συνόρων και πρόκειται για ψευδείς ειδήσεις που προέκυψαν από την Αδριανούπολη». Όσον αφορά τον φράχτη στα σύνορα στον Εβρο, ο υφυπουργός Αμυνας ανέφερε ότι έχει σχεδιαστεί η επέκτασή του, αλλά υπάρχουν και τα εμπόδια που τοποθετεί ο Ελληνικός Στρατός. Εμπόδια διευκρίνισε ότι είναι φυσικά εμπόδια πάνω από τριάμισι μέτρα αλλά και στρατιωτική φύλαξη. Οπως είπε ο κ. Στεφανής, θα υπάρχει θωράκιση τόσο αμυντική όσο και περιορισμού σε σημεία όπου δεν μπορεί να μπει φράχτης.

«Δεν υπάρχει σημείο που να μην υπάρχει η ματιά μας. Στα κρίσιμα σημεία υπάρχει και προσωπικό που κάνει περιπολίες. Σε καμία περίπτωση, ποτέ δεν πάτησε κανένας Τούρκος στρατιώτης ή αστυνομικός σε ελληνικό έδαφος».

Ερωτηθείς για τις γεωτρήσεις εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας ο κ. Στεφανής είπε ότι γίνονται ενέργειες καθημερινά για τη φύλαξη των συνόρων.

«Οι Ενοπλες Δυνάμεις παρέχουν το ασφαλές πλαίσιο για να προχωρήσει η χώρα μπροστά. Για κάθε δράση υπάρχει αντίδραση» τόνισε και διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει κάθε απειλή. «Το μήνυμα είναι σαφές προς όλους. Καθημερινά εξετάζουμε σενάρια για κάθε ενδεχόμενο» υπογράμμισε. Πάντως η τουρκική πλευρά αντέδρασε μέσω του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελίκ κάνοντας λόγο για «κακά αστεία που δεν πρέπει να γίνονται» και υποστηρίζοντας ότι «η δύναμη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν αμφισβητείται».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This