Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Όποιος πατήσει έδαφός μας, πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα δούμε ποιος είναι!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Αποφασισμένος και έτοιμος να αντιμετωπίσει την Τούρκικη προκλητικότητα, δηλώνει ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ διεμήνυσε ότι όποιος τολμήσει να τα βάλει με την Ελλάδα, θα πληρώσει πολύ μεγάλο κόστος, «και αυτό το ξέρουν οι γείτονες» είπε χαρακτηριστικά, αποστέλλοντας ηχηρό μήνυμα προς την γείτονα χώρα.

Η…δημιουργία «νέων χαρτών», σε συνδυασμό με τη νέα «εξαφάνιση» του Καστελόριζου, μετά τις συνεχείς προκλήσεις από την Τουρκία, ήταν τα αίτια που ώθησαν τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, να στείλει αυτό το αποφασιστικό μήνυμα προς την Άγκυρα.

«Όποιος πατήσει τα πόδια του στο έδαφός μας, πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι» είπε χαρακτηριστικά ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους σήμερα.

«Ο Ερντογάν κάνει αυτά που λέει και εμείς κάνουμε αυτά που λέμε εμείς. Ξέρουμε απολύτως τι θα κάνουμε και στον Έβρο, και στα νησιά και σε ανοιχτή θάλασσα», είπε, ενώ στη συνέχεια έκανε λόγο για τις κινήσεις της Τουρκίας, που προδίδουν την μεγάλη νευρικότητα αναφορικά με τις εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας.

«Όσες χώρες διετέλεσαν κάποτε αυτοκρατορίες, παρουσιάζουν συμπεριφορές που σχετίζονται με τις αναμνήσεις τους. Αυτό στη δική τους τουλάχιστον περίπτωση προκαλεί μεγάλη αστάθεια», τόνισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Μάλιστα, ο στρατηγός Φλώρος τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι συγκροτημένος στρατός, ναυτικό και αεροπορία, για τον λόγο αυτό καθίσταται πολύ δύσκολο να τα βάλει κάποιος μαζί τους και «σε περίπτωση που το κάνει, θα φύγει με πολύ μεγάλο κόστος και αυτό το ξέρουν οι γείτονες».

«Όλοι επιχειρούν να αποφύγουν αντιπαράθεση με την Τουρκία, όμως το επεισόδιο με τους Γάλλους τους υποχρέωσε να σταματήσουν να προσποιούνται πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Πλέον η Τουρκία ενοχλεί πολλά εθνικά συμφέροντα. Του Ισραήλ, της Συρίας, της Αιγύπτου, της Γαλλίας, μεγάλου μέρους της Λιβύης, της Κύπρου, της Ελλάδας. Ενοχλεί πολλά κράτη» είπε ο στρατηγός Φλώρος, καταλήγοντας.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ