3-7-2020

Ο Έλληνας ΥΕΘΑ για τις τουρκικές προκλητικές… μαλαγανιές: «Τέτοιο διάλογο δεν τον θέλουμε» (video)

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μίλησε στον Alpha απαντώντας ουσιαστικά στις σημερινές προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, ο οποίος κάλεσε την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, απειλώντας ότι «κανείς δεν μπορεί να σταματήσει, τα τουρκικά γεωτρύπανα»!

«Δεν μπορείς να καλείς σε διάλογο με εκβιασμούς. Οι δηλώσεις της τουρκικής κυβέρνησης παραπέμπουν σε θερμό επεισόδιο» ανέφερε αρχικά ο Έλληνας ΥΕΘΑ και συνέχισε: «Αυτό που λέει η ελληνική κυβέρνηση είναι ότι δεν μπορείς να καλείσαι σε ένα διάλογο με όρους εκβιασμού ή ευθείας αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, τέτοιο διάλογο δεν τον θέλουμε…. Αυτοί θέλουν συνομιλίες στη βάση του ‘θέλουμε να μας δώσετε αυτά, τι σκοπεύετε να μας παραχωρήσετε’. Συγγνώμη, αλλά έτσι δεν γίνεται τίποτα».

Για τις γεωτρήσεις νότια της Κρήτης που πανηγυρικά εξαγγέλλει η τουρκική πλευρά, ο κ.Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε: «Η Ελλάδα δεν θα δεχτεί καμία αμφισβήτηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Αν εισβάλει τουρκικό ερευνητικό σκάφος θα αντιδράσουμε με κάθε τρόπο και με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Δείτε όλες τις δηλώσεις του:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ