Σάββατο 15/5/2021

Δένδιας: Αν η Τουρκία κάνει γεωτρήσεις σε ελληνικό έδαφος, θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου!

Ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, χθες, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, οι Τούρκοι καλά θα κάνουν να ξεχάσουν το ενδεχόμενο η Ελλάδα να μετατραπεί σε νησί τούρκικης λίμνης, ενώ τόνισε ότι αν η γειτονική χώρα επιχειρήσει να κάνει τις γεωτρήσεις που έχει εξαγγείλει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. 

Αμέσως μετά τη συνάντησή τους, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι Ελλάδα και Κύπρος παραμένουν προσηλωμένες στο διεθνές δίκαιο και στις αποφάσεις του ΟΗΕ. «Αν η Τουρκία νομίζει ότι μπορεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε νησί τουρκικής λίμνης, να το ξεχάσει» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, αναφορικά με τις προθέσεις της Άγκυρας για έρευνες στην περιοχή.

Παράλληλα, ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε τη σημασία της συζήτησης στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. για την Τουρκία, λέγοντας ότι η Ελλάδα και η Κύπρος, ως μέλη της Ε.Ε. των οποίων τα κυριαρχικά δικαιώματα προσβάλλονται επανειλημμένως, έχουν θέσει το ζήτημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και υπογράμμισε ότι η στάση της Τουρκίας προσβάλλει τις ευρωπαϊκές αρχές.

«Ελπίζω πως η Τουρκία θα δει ότι η ελπίδα της είναι όχι στην παραβατικότητα ή την πολιτική των κανονιοφόρων, αλλά στο διεθνές δίκαιο και κοντά ή μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια» σημείωσε ο Ν. Δένδιας.

Τέλος, όσον αφορά στο Κυπριακό, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι καθίσταται κορυφαίο εθνικό ζήτημα για την ελληνική κυβέρνηση και επανέλαβε την επιδίωξη της Αθήνας για επανέναρξη των συνομιλιών και λύση του προβλήματος, χωρίς κατοχικά στρατεύματα και καθεστώς εγγυήσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ