Παρασκευή 7/5/2021

Για 23 «αποστρατικοποιημένα» ελληνικά νησιά και «μερικούς βράχους» μίλησε ο Τούρκος ΥΠΑΜ!

Από την αεροπορική βάση Μισράτα της Λιβύης –θέλοντας να στείλει και μήνυμα προς πάσα κατεύθυνσης- ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χουλουσί Ακάρ, ήταν για μια ακόμη φορά προκλητικός έναντι της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στις εντάσεις στο Αιγαίο, ο Άκαρ είπε: «Η συμφωνία της Λωζάνης λέει ότι 23 νησιά δεν μπορούν να οπλιστούν. Αλλά 16 από αυτά τα νησιά είναι στρατικοποιημένα από τη γείτονά μας», ενώ…, επέκρινε τους Έλληνες αξιωματούχους για «υπερβολικές τελετές και επισκέψεις» σε «μερικούς βράχους», όπως χαρακτηριστικά σχολίασε!

Φυσικά δεν παρέλειψε να ρίξει και τις σπόντες του: «Ορισμένες χώρες χρησιμοποιούν το ΝΑΤΟ ως εργαλείο για να προσαρμόσουν τις στάσεις και τις ενέργειές μας που τις βρίσκουν μονομερώς εναντίον των συμφερόντων τους».

Για τα όσα υποστηρίζει η Γαλλία ότι φρεγάτα της παρενοχλήθηκε από το τουρκικό ναυτικό στα ανοικτά της Λιβύης, ο Τούρκος ζήτησε και τα ρέστα! «Δεδομένου ότι δεν παρενοχλήσαμε το γαλλικό πλοίο, το γαλλικό πλοίο έκανε έναν πολύ επικίνδυνο ελιγμό παρεμβαίνοντας στο κομβόι την ώρα που τα τρία πλοία μας έπλεαν με 20 ναυτικά μίλια».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ