Γιατί τα Super Puma είναι παρατημένα στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ;

Must Read

Από το 2013 βρίσκονται εγκαταλελειμμένα  στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ ελικόπτερα Super Puma, τα οποία από το υστέρημά του έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός, ζήτημα το οποίο θίγει με προσωπική επιστολή του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Όπως προκύπτει την χρονική περίοδο που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει την τουρκική προκλητικότητα σε κάθε επίπεδο κάποιοι φαίνεται ότι διαχρονικά έχουν αποφασίσει ότι «δεν αξίζει» να συντηρηθούν και να επισκευαστούν τα ελικόπτερα που παραδόθηκαν στην ΕΑΒ το 2013, λόγω… ελλείψεων υλικών αλλά και «ζητημάτων λειτουργίας» της ΕΑΒ. Γεγονός που αναδεικνύει την προχειρότητα αλλά και τον ωχαδελφισμό με τον οποίο κάποιοι αντιμετωπίζουν τις ανάγκες της πατρίδας.

Το γεγονός βέβαια δεν προκαλεί έκπληξη, αφού λίγους μήνες πριν οι Έλληνες είχαν σοκαριστεί μαθαίνοντας ότι τελευταίας τεχνολογίας οχήματα MRAP σάπιζαν από το 2015 στις αποθήκες του τελωνείου Πειραιά, την ίδια στιγμή που οι δυνάμεις ασφαλείας στον Έβρο θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιούν για να αντιμετωπίσουν την απόπειρα κατάλυσης των συνόρων μας από λαθρομετανάστες. Κάτι που τελικά έγινε και τα οχήματα ενίσχυσαν τις δυνάμεις μας.

Η αποκάλυψη για τα αποθηκευμένα ελικόπτερα ήλθε σε απάντηση του αρμοδίου υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου σε κοινοβουλευτική ερώτηση που υπέβαλλε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Απαντώντας ο κ. Παναγιωτόπουλος, πληροφόρησε ότι από το έτος 2013 και μέχρι σήμερα, έχουν ενταχθεί στην ΕΑΒ 5 ελικόπτερα Super Puma, εκ των οποίων τα δύο μόνο έχουν αποδοθεί, ενώ η συντήρηση των λοιπών τριών καθυστερούν, λόγω ελλείψεων υλικών αλλά και «ζητημάτων λειτουργίας» της ΕΑΒ ΑΕ.

Ο Κ. Βελόπουλος δεν έμεινε στην απάντηση που πήρε, ούτε την χρησιμοποίησε για «καταγγελτικό λόγο» αλλά αντιθέτως με προσωπική του επιστολή στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, ζητά την άμεση μεριμνά του επί του θέματος. Όπως αναφέρει σε αυτή ειδικά στην παρούσα χρονική συγκυρία, η θωράκιση της εθνικής ασφάλειας της χώρας μας αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας και πρέπει η Κυβέρνηση να μεριμνά για την άμεση επίλυση κάθε θέματος που στέκεται εμπόδιο στη ετοιμότητα της χώρας μας.

Παρά το ότι το κόστος συντήρησης των εν λόγω ελικοπτέρων ορίσθηκε στα 2,55 εκατομμύρια ευρώ ανά ελικόπτερο και δεδομένης της κατάστασης αυξημένης ετοιμότητας στην οποία πρέπει να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή οι Ένοπλες Δυνάμεις, ο Κυριάκος Βελόπουλος ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να φροντίσει να επισπευσθούν οι εργασίες συντήρησης και να δρομολογηθεί η άμεση αποδοσή τους.

Ας ελπίσουμε ότι ο πρωθυπουργός θα ανταποκριθεί άμεσα στην επιστολή του Κυριάκου Βελόπουλου, αλλά και ότι θα κινηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε τέτοιου είδους ασέβειες κατά των Ελλήνων πολιτών δεν θα επαναληφθούν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This