Εθνικός συναγερμός, αλλά ο Σαμαράς σπέρνει διχασμό για να υπηρετήσει όπως πάντα τον εαυτό του

Must Read

Κύριε Μητσοτάκη, ο Σαμαράς ήδη έχει επιλέξει το πως θα τον γράψει η ελληνική ιστορία. Ως μία τραγική φυσιογνωμία. Προσέξτε μην γράψει εσάς ως μία φυσιογνωμία εθνικής τραγωδίας.

Είναι σαφές πλέον σε κάθε έλληνα ότι ζούμε επικίνδυνες αλλά και ιστορικές στιγμές. Και όπως είναι σαφές πως όλοι γνώριζαν ότι ο τούρκος θα υλοποιούσε τις απειλές του, εδώ και μήνες. Από την ώρα που υπέγραψε το ψεύτικο μνημόνιο με την Λιβύη. Το newsbreak.gr είχε προειδοποιήσει ότι η υπογραφή αυτού του μνημονίου συνιστά κήρυξη πολέμου κατά της Ελλάδας. Αφού η Τουρκία αμφισβητεί ευθέως και επισήμως για πρώτη φορά μετά τη συνθήκη της Λωζάνης, την εθνική μας κυριαρχία.

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι έλληνες ενωμένοι είναι ανίκητοι. Έχει επίσης αποδείξει ότι μόνον όταν οι έλληνες ήταν διχασμένοι, ζούσαν εθνικές τραγωδίες. Από την Μικρασιατική καταστροφή μέχρι τον Αττίλα. Πάντα μπροστά στις κρίσιμες στιγμές υπήρχαν κολοσσοί, αλλά και νάνοι. Οι μικροί άνθρωποι κατώτεροι των περιστάσεων. Όπως σήμερα, ο Αντώνης Σαμαράς.

 

Όπως ακριβώς έκανε την περίοδο 90 – 93. Την ώρα που αποφασιζόταν η τύχη των πρώην δημοκρατιών της Γιουγκοσλαβίας, με την περιβόητη επιτροπή Μπανταντέρ, ο κύριος Σαμαράς παρότι υπουργός εξωτερικών της Ελλάδος, απουσίαζε. Με αποτέλεσμα τα Σκόπια να αναγνωριστούν ως ανεξάρτητο κράτος, με το όνομα Μακεδονία! Εκεί ακριβώς χάθηκε και η μεγάλη ευκαιρία του βέτο που το πληρώνουμε μέχρι σήμερα.

 

Δεν είχε χάσει όμως την ευκαιρία να επισκεφθεί την ίδια περίοδο την λέσχη Μπίλντεμπεργκ, και τότε κάποια περιοδικά να του φιλοτεχνούν το προφίλ ως ο επόμενος πρωθυπουργός. Έπειτα βγήκε και το έπαιζε μακεδονομάχος προκειμένου να γκρεμίσει τον πατέρα Μητσοτάκη. Με τις γνωστές καταγγελίες που έκανε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για τους λόγους αποστασίας του Αντώνη Σαμαρά.

 

Αντί να ζητά συγνώμη, παριστάνει τον κατήγορο!

Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Η αμερικανική δικαιοσύνη τεκμηρίωσε με τον πλέον ηχηρό τρόπο, επιβάλλοντας 1 δισεκατομμύριο δολάρια, το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ, στην Novartis κυρίως για το σκάνδαλο στην Ελλάδα. Πράγμα που σημαίνει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά και η κυβέρνηση Γιώργο Παπανδρέου ζημίωσαν την Ελλάδα. Το εάν την ζημίωσαν επειδή πήραν μίζες κάποιοι υπουργοί ή εάν επειδή απλώς ήταν ανίκανοι και άχρηστοι, είναι αδιάφορο. Σημασία έχει ότι για ακόμα μια φορά ο Έλληνας φορολογούμενος, τα παιδιά του, ίσως και τα εγγόνια του καλούνται να πληρώσουν την ρεμούλα μιας πολυεθνικής με πολιτική επιστασία.

 

Αντί λοιπόν ο Σαμαράς ως πολιτικός προϊστάμενος την εποχή του σκανδάλου να βγει και να ζητήσει συγγνώμη προς τον ελληνικό λαό, βγαίνει σήμερα και παριστάνει τον κατήγορο! Ο ίδιος και τα προσκείμενα σε αυτόν μέσα, βγαίνουν και ξερνούν το δηλητήριο του διχασμού σε ένα έθνος που πρέπει περισσότερο από ποτέ να είναι ενωμένο. Σέρνει στον κατήφορο του ακόμα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό όποιος ανήμπορος να αντιδράσει, απλά ακολουθεί. Ρίχνοντας του μάλιστα στα μάτια παράνομης υποκλοπές που αφορούν τη γυναίκα του, αλλά κόβονται στο επίμαχο σημείο. Με ξεκάθαρη σκοπιμότητα να τον κυλήσουν μαζί τους στον βούρκο.

 

Αύριο λοιπόν ο Σαμαράς θα ξεράσει διχασμό από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής. Μία ολέθρια κίνηση, μία κίνηση στα όρια εθνικής μειοδοσίας. Προκειμένου δήθεν να κατακεραυνώσει τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, στην ουσία ομως για να λερώσει τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όμως τις κρίσιμες στιγμές με τους τούρκους προ των πυλών, θα δούμε έναν πρωθυπουργό όχι στον ρόλο του Εθνικού Ηγέτη που θα ενώσει τους έλληνες, αλλά ως έναν πολιτικό που θα προσπαθεί να διατηρήσει τις εσωκομματικές ισορροπίες.

Κύριε Μητσοτάκη, ο Σαμαράς ήδη έχει επιλέξει το πως θα τον γράψει η ελληνική ιστορία. Ως μία τραγική φυσιογνωμία. Προσέξτε μην γράψει εσάς ως μία φυσιογνωμία εθνικής τραγωδίας.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This