Ελληνοκυπριακή αντι-Navtex στην Τουρκία που απαντά με δική της… αντι-NAVTEX και μιλά για «μαξιμαλιστικές» ελληνικές θέσεις! (video)

Must Read

Όπως έγινε γνωστό από το Πολεμικό μας Ναυτικό και μετέδωσε η ΕΡΤ, Ελλάδα και Κύπρος εξέδωσαν  αντι-NAVTEX για την ίδια περιοχή που δέσμευσε η Τουρκία στη δική της NAVTEX, ως απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις. Δική της αντι-NAVTEX εξέδωσε η Τουρκία…Έκτακτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας -«Δική μας η περιοχή της NAVTEX» λέει το τουρκικό ΥΠΕΞ!

Η ελληνική αντι- NAVTEX μεταδόθηκε σε όλα τα σκάφη και αναμεταδόθηκε από τον σταθμό του Ηρακλείου, με την Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού, να καλεί τους ναυτικούς να αγνοήσουν την παράνομη τουρκική οδηγία:

«Η NAVTEX που βγάλατε σε μη εξουσιοδοτημένη και παράνομη δραστηριότητα σε περιοχή η οποία υπερκαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Για τη συγκεκριμένη περιοχή εξουσιοδοτημένος σταθμός να εκδίδει NAVTEX είναι ο σταθμός Ηρακλείου. Όλοι οι ναυτιλομένοι παρακαλούνται να αγνοήσουν την τουρκική NAVTEX», ήταν το μήνυμα που μεταδόθηκε.

Δείτε ακόμη: Ελληνοτουρκικά ώρα μηδέν – Αντίστροφη μέτρηση – Η Ελλάδα περίμενε την τουρκική NAVTEX  και είναι έτοιμη για όλα

Αντίστοιχη Νavtex εξέδωσε και η Κύπρος από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στη Λάρνακα τα μεσάνυχτα τις 21ης προς 22α Ιουλίου και κάνει λόγο για παράνομες ενέργειες από πλευράς Τουρκίας με τη δέσμευση συγκεκριμένης περιοχής. Όπως αναφέρεται στη Νavtex του ΚΣΕΔ η αναγγελία συνιστά παραβίαση τους διεθνούς δικαίου και των κανόνων.

 

Έκτακτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας -ΥΠΕΞ: «Δική μας η περιοχή της NAVTEX»- Τουρκική αντι-NAVTEX!

Συνεδριάζει εκτάκτως μετά το μεσημέρι της Τετάρτης το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας, το οποίο συνεκλήθη από τον Ταγίπ Ερντογάν. Θα συμμετάσχουν ο υπουργός Εξωτερικών και οι αρχηγοί των Ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας.

Εν τω  μεταξύ, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι, υποστηρίζει η περιοχή που δεσμεύει με την NAVTEX για έρευνες με το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, είναι εντός της υφαλοκρηπίδας που έχει δηλώσει η Τουρκία στα Ηνωμένα Έθνη και στα οικόπεδα που έχει παραχωρήσει στην τουρκική εταιρία πετρελαίου.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει για μια ακόμη φορά «μαξιμαλιστικές» τις ελληνικές θέσεις για την υφαλοκρηπίδα και αναφέρει προκλητικά πως δεν έχουν σχέση με το Διεθνές Δίκαιο!

Από την πλευρά της, η Τουρκία ως απάντηση στις ελληνοκυπριακές αντι-NAVTEX, εξέδωσε νέες αντι-NAVTEX, χαρακτηρίζοντας μη εξουσιοδοτημένους για τη συγκεκριμένη περιοχή τους σταθμούς που εξέδωσαν την ελληνική και την κυπριακή Navtex.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This