Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

Νοτιοδυτικά της Κύπρου το τουρκικό «AWACS»

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Αυτή την στιγμή το τουρκικό ιπτάμενο ραντάρ E-7T «Αετός Ειρήνης» Peace Eagle TUAF19 ίπταται νοτιοδυτικά της Κύπρου με σαφέστατη πρόθεση να υποστηρίξει τον τουρκικό στόλο και να παρακολουθήσει τις κινήσεις του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η θέση του τουρκικού ιπτάμενου ραντάρ πριν από λίγο:

Το τουρκικό Boeing τύπου 737 είναι το καμάρι της τουρκικής ΠΑ, Αφού διαθέτει ραντάρ με δυνατότητα ταυτόχρονης παρακολούθησης σε αέρα και θάλασσα. Η εμβέλεια του ξεπερνάει τα 600 km σε λειτουργία παρατήρησης, ενώ όταν στοχεύει σε στόχους μέγεθος μαχητικού αεροσκάφους, η εμβέλεια του φτάνουν τα 370 km. Όταν στοχεύει σε θαλάσσιου στόχους, μεγέθους φρεγάτας, η μέγιστη εμβέλεια του ξεπερνά τα 240 χλμ.

Μπορεί να κλειδώνει ταυτόχρονα 180 στόχους. Σε κάθε περίπτωση όμως, για την ελληνική πολεμική αεροπορία, είναι 10 λεπτά υπόθεση να απαλλαγεί από αυτό το πρόβλημα.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ