Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Ο Μακρόν «βάζει» πλάτη: «Μπορείτε να υπολογίζετε στη στήριξη της Γαλλίας» (video)

Ανάγνωση: 2 λεπτά

O Γάλλος Πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Παρίσι, με αφορμή το κλίμα έντασης που έχει προκληθεί στο Αιγαίο, μετά τις προκλητικές NAVTEX, αμέσως μετά την «αρπαγή» της Αγίας Σοφίας.

Με σθένος, ο Εμανουέλ Μακρόν, τόνισε ότι είναι λάθος της Ευρωπαϊκής Ενωσης να αφήσει την Τουρκία να αλωνίζει στην ανατολική Μεσόγειο διακινδυνεύοντας την ασφάλεια των ευρωπαϊκών συνόρων. Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι η Γαλλία δεν θα το επιτρέψει και εξέφρασε την ξεκάθαρη στήριξη της χώρας στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για απαιτούμενες κυρώσεις σε όσους παραβιάζουν θαλάσσιες ζώνες στην Μεσόγειο.

«Γνωρίζετε πως μπορείτε να υπολογίζετε στη στήριξη της Γαλλίας πάνω σε αυτό το θέμα. Η Ευρώπη πρέπει να προστατεύσει την κυριαρχία της με μεγάλη αποφασιστικότητα» τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε κατά την είσοδο του στο Μέγαρο των Ηλυσίων στην Γαλλία, λίγο πριν την συνάντησή του με τον Μεκρόν: «Η Κύπρος θα είναι πάντοτε η πιο φιλόξενη μεταξύ των χωρών όσον αφορά τον γαλλικό στόλο και όχι μόνο. Υπήρξαμε πάντοτε και συνεχίζουμε να είμαστε μια χώρα πραγματικής σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή. Βοηθήσαμε στο παρελθόν στην εκκένωση των χημικών από την Συρία, βοηθήσαμε πολλές κρίσεις στη Μέση Ανατολή, όπως του Λιβάνου, και ενδεχομένως να χρειαστεί να ξανασυμβάλλουμε και προς αυτή την κατεύθυνση».

Με τον Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Εμμανουέλ Μακρόν

Για την Κύπρο, η Γαλλία, υπό την ηγετική φυσιογνωμία του φίλου Εμανουέλ Μακρόν, αποτελεί μια αχτίδα ελπίδας για αποτροπή των όσων ανησυχητικών λαμβάνουν χώρα, ενώ η παρουσία της γαλλικής ναυτικής δύναμης στην ευρύτερη γεωγραφική μας περιοχή αποδεικνύει εμπράκτως την πρωταγωνιστικό ρόλο και την αποφασιστικότητα της Γαλλίας να λειτουργήσει ως πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας.

Gepostet von Νίκος Αναστασιάδης (Nicos Anastasiades) am Donnerstag, 23. Juli 2020

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ