Ο Μακρόν «βάζει» πλάτη: «Μπορείτε να υπολογίζετε στη στήριξη της Γαλλίας» (video)

Must Read

O Γάλλος Πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Παρίσι, με αφορμή το κλίμα έντασης που έχει προκληθεί στο Αιγαίο, μετά τις προκλητικές NAVTEX, αμέσως μετά την «αρπαγή» της Αγίας Σοφίας.

Με σθένος, ο Εμανουέλ Μακρόν, τόνισε ότι είναι λάθος της Ευρωπαϊκής Ενωσης να αφήσει την Τουρκία να αλωνίζει στην ανατολική Μεσόγειο διακινδυνεύοντας την ασφάλεια των ευρωπαϊκών συνόρων. Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι η Γαλλία δεν θα το επιτρέψει και εξέφρασε την ξεκάθαρη στήριξη της χώρας στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για απαιτούμενες κυρώσεις σε όσους παραβιάζουν θαλάσσιες ζώνες στην Μεσόγειο.

«Γνωρίζετε πως μπορείτε να υπολογίζετε στη στήριξη της Γαλλίας πάνω σε αυτό το θέμα. Η Ευρώπη πρέπει να προστατεύσει την κυριαρχία της με μεγάλη αποφασιστικότητα» τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε κατά την είσοδο του στο Μέγαρο των Ηλυσίων στην Γαλλία, λίγο πριν την συνάντησή του με τον Μεκρόν: «Η Κύπρος θα είναι πάντοτε η πιο φιλόξενη μεταξύ των χωρών όσον αφορά τον γαλλικό στόλο και όχι μόνο. Υπήρξαμε πάντοτε και συνεχίζουμε να είμαστε μια χώρα πραγματικής σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή. Βοηθήσαμε στο παρελθόν στην εκκένωση των χημικών από την Συρία, βοηθήσαμε πολλές κρίσεις στη Μέση Ανατολή, όπως του Λιβάνου, και ενδεχομένως να χρειαστεί να ξανασυμβάλλουμε και προς αυτή την κατεύθυνση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This